maanantai 26. tammikuuta 2015

Puuroja siellä puuroja täällä.... Tuorepuuroa


Tuntuu että puuro-ohjeita löytyy joka hiton tuutista... Tässä nyt siis Ruokapankin. Mähän en oo koskaan ollut oikein puuroihminen, mutta nyt löyty musta oikeasti hyvän makuinen puuro. Puuro tehdään purkkiin ja purkin voi ottaa aamulla vaikka junaan mukaan, jos ei kerkee kotona syödä. Tuorepuuro tehdään siis illalla ja annetaan yönajan turvota ja maustua jääkaapissa. Puuroahan voi modata eri pähkinöillä, marjoilla, hedelmillä.... Makeuttakin voi laittaa, mutta kannattaa muistaa että samalla kalorit nousee pilviin. Ohje on yhdelle.


Tuorepuuro

1 dl neljänviljan hiutaleita tai kaurahiutaleita, KEVYESTI versiona 0,5 dl hiutaleita riittää
10 kpl pähkinöitä
1½ dl mustikoita
1 dl rahkaa, KEVYESTI versiona 1½ dl rahkaa
1 dl maitoa
1 rkl vehnäleseitä
(makeutusta esim. hunaja, makeutusaine, sokeri...)


Eli lätkäse kaikki aineet purkkiin, sekoita kunnolla ja kansi kiinni. Laita jääkaappiin yöksi muhimaan, näin hiutaleet turpoo ja saa makua. Aamulla kumoa lautaselle tai syö suoraan lusikalla purkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti