sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Liian hyvä kaalilaatikko!

Liian hyvä kaalilaatikko sai nimensä koska Koon mielestä tämä oli parasta kaalilaatikkoa mitä on koskaan syönyt ja söi aivan yliannoksen. Mun ensimmäinen kaalilaatikko ja otetaan vielä sitten huomioon tämä että kaalilaatikko tai käsitelty kaali on ollut mun yksi inhokeista. Taitaa siirtyä tämä herkku mun listallakin suosikkiruokien joukkoon.


Liian hyvä kaalilaatikko

400g jauhelihaa
1 kpl pieni kaali silputtuna
2 kpl keltasipulia hienonnettuna
2 kpl punasipulia hienonnettuna
3 kpl valkosipulin kynttä siivutettuna
1 rkl härkäfondueta
voita
mustapippuria
3,3 dl kuohukermaa
siirappia


Kuullota sipulit voissa pannulla ja lisää jauheliha myös paistumaan. Mausta mustapippurilla ja fonduella. Sekoita ja lisää kaalisilppu myös pehmentymään. Maista ja lisää tarvittaessa mustapippuria. Lisää vielä reilu nokare voita sekaan ja sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja lisää kerma sekoittaen. Laita vuoan päälle juoksevaa siirappia oman mielen mukaan ja reilusti voinappeja.
Paista uunissa 200 asteessa 1 tunnin ja sitten laske 170 asteeseen ja paista toinen tunti. Voit jättää jälkilämpöön vielä hetkeksi ennen syömistä.

1 kommentti:

  1. Todella hyvää kaalilaatikkoa, tähän tulee himo. Seuraavalla kerralla laitan nestettä vähemmän. 😋👍👍

    VastaaPoista