Liian hyvä kaalilaatikko
400g jauhelihaa
1 kpl pieni kaali silputtuna
2 kpl keltasipulia hienonnettuna
2 kpl punasipulia hienonnettuna
3 kpl valkosipulin kynttä siivutettuna
1 rkl härkäfondueta
voita
mustapippuria
3,3 dl kuohukermaa
siirappia
Kuullota sipulit voissa pannulla ja lisää jauheliha myös paistumaan. Mausta mustapippurilla ja fonduella. Sekoita ja lisää kaalisilppu myös pehmentymään. Maista ja lisää tarvittaessa mustapippuria. Lisää vielä reilu nokare voita sekaan ja sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja lisää kerma sekoittaen. Laita vuoan päälle juoksevaa siirappia oman mielen mukaan ja reilusti voinappeja.
Paista uunissa 200 asteessa 1 tunnin ja sitten laske 170 asteeseen ja paista toinen tunti. Voit jättää jälkilämpöön vielä hetkeksi ennen syömistä.
Todella hyvää kaalilaatikkoa, tähän tulee himo. Seuraavalla kerralla laitan nestettä vähemmän. 😋👍👍
VastaaPoista