tiistai 8. syyskuuta 2015

Carnitas ja ryöpätyt retiisit

Oho, tulipas tumma kuva, noooohhhh... Mut tää on ihanaa viikonloppuruokaa, vähän kuin nyhtöpossua mut musta ei oikein sitten sitäkään, testaa ja maista ite. Syötiin possu ryöpättyjen retiisien ja salaattisalsan kanssa. Voihan tota syödä tortillojen kanssakin, mutta musta se ei kyllä sitä kaivannut mitenkään päin. Ohje on napattu Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. Muutes siinä suositeltiin lihaa saaristolaisleivän kanssa. Onko muuten olemassa saaristolaisleivän tyyppistä leipää gluteenittomana?


Carnitas

1½-2 kg possunniskaa tai lapaa
1 rkl suolaa mut jos liha on jo ns. suolalihaa niin jätä suola pois
2 kpl sipulia
1 kpl appelsiini
5 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl kanelitanko
2 kpl laakerinlehteä
1 ruukku korianteria hienonnettuna
½ dl rypsiöljyä

Lisäksi: voita paistamiseen


Hiero suolaa lihan pintaan mutta tosiaan jos liha on jo suolattu niin älä laita enempiä. Laita liha mahdollisimman pieneen uunivuokaan. Lohko sipulit ja appelsiini. Purista appelsiineista mehua lihan päälle. Pane sipuli- ja appelsiinilohkot uunivuokaan. Kuori ja puolita valkosipulit sekä paloittele kanelitanko. Lisää nämäkin laakerinlehtien ja korianterin kanssa uunivuokaan. Valele päälle öljy possun päälle. Sulje vuoka tiiviisti foliolla. Laita uunin keskitasolle ja kypsennä 135 asteessa vähintään 4½ tuntia. Lihan tulee olla ylikypsää. Anna lihan hetken jäähtyä leikkuulaudalla. Revi liha haarukoilla riekaleiksi. Paista lihariekaleet voissa rapeiksi juuri ennen tarjoilua.


Ryöpätyt retiisit

retiisejä
1 L vettä
suolaa


Siisti retiisit ja viipaloi nämä. Kuumenna suolavesi kiehuvaksi. Ryöppää retiisejä vedessä noin 2-3 minuuttia. Valuta ja tarjoile!


Salaattisalsa

kurkkua kuutioituna
tomaatteja kuutioituna
kevätsipulia hienonnettuna
korianteria hienonnettuna
chiliä hienonnettuna
limen mehua
suolaa
mustapippuria


Hienonna kaikki aineet ja sekoita limen mehun ja mausteiden kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti