keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pekonihernerisotto

  
Luulen että tämä helppo risotto sopii kesällä myös grillipihvin kylkeen jos lisuketta kaipailee. Meistä tää oli hyvää ihan näin vaan. Nyt käytin pakasteherneitä mutta aijai kesällä sitten tuoreita kotimaisia herneitä ja hyvä tulloo!


Pekonihernerisotto

4 dl risottoriisiä
oliiviöljyä
1 kpl sipuli hienonnettuna
1 pkt pekonia hienonnettuna
3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
kasvislientä, arviolta 1-1½ dl 
200 g herneitä
1 dl kermaa
1-2 dl tuoretta parmesanraastetta
½ kpl sitruunanmehu
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun:

parmesanraastetta


Kuullota sipuli ja pekoni oliiviöljyssä kasarissa. Kun pekoni on saanut vähän väriä pintaa niin lisää valkosipuli mukaan sekoittaen, anna kypsyä noin 3-5 min. Lisää joukkoon valkoviini, sekoita, kasvislientä 1-2 kauhaa kerrallaan ja sekoita. Anna kypsyä, välillä sekoittaen ja lisäten kasvislientä. Kun riisi on lähes kypsää nii lisää herneet, kerma, parmesanraaste, sitruunanmehu, suolaa ja pippuria. Sekoita ja anna riisin kypsyä al denteksi. Muista että risotto on notkeaa, eikä kovaa tököttiä eli nesteitä sen mukaan!!!

Tarjoile parmesanraasteen kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti