maanantai 25. elokuuta 2014

Lakritsainen marenkikääretorttu

Ohjeen nappasin kesällä Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Lakritsiuutetta löytyi leivontahyllyltä Prismasta. En ollut ennen moisesta kuullutkaan mutta tulipahan tutuksi sitten sekin! Tämä jälkkäri on hiton helppo ja nopea tehdä. Tän voi vaikka raapasta kasaan juuri ennen tarjoiluakin. Vahtelua saa eri marjoilla! TOIMII niin pienen kuin suurenkin maistajan mielestä. Toki jos lakritsasta ei välitä niin senhän voi jättää ohjeesta poiskin tai vaihtaa se esim. kaneliin.

Lakritsainen marenkikääretorttu


4 kpl kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
2½ rkl perunajauhoja
1 rkl rypsiöljyä


täyte:


4 dl kuohukermaa
1½ rkl sokeria
2 tl lakritsijauhetta
½ l marjoja tai hedelmiä


koristeeksi:


4 dl marjoja tai hedelmiä
tomusokeria



Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Erota munista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Siivilöi joukkoon perunajauhot ja sekoita vaahto varovasti tasaiseksi.

Voitele leivinpaperi öljyllä. Levitä massa noin 30 x 40 cm levyiseksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

Vatkaa sillä välin kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokeri ja lakritsijauhe. Levitä kermavaahto jäähtyneelle marenkipohjalle. Ripottele päälle marjat tai hedelmäpalat. Kääri levy kääretortun tapaan rullalle. Koristele marjoilla tai hedelmillä ja ripottele hieman tomusokeria. Halutessasi voit leikkaa valmiiksi käärepaloiksi ja asettele ne tarjoilulautaselle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti