tiistai 3. helmikuuta 2015

Croque Monsieur eli kinkkujuustoleivät joita kantsii koklaa!!!

Vieläkin näitä viime vuoden ohjeita riittää ;) Myönnetään olen tosi nopee kirjoittelee näitä... Ei vaan, oikeastaan nyt noi "Kevyesti" -ruoat on vienneet mennessään. Toki teen jatkossakin kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta nyt mennään kevyemmällä linjalla.... Omat tavoitteet ja omat haaveet menee kaiken edelle :)
Tää leipä oli muuten ihan ihan ihan parasta, mitä kinkkujuustoleipä nimi voi tarjota. Kaloreita viis miljuunaa.... Välillä voi herkutella ja mikäs siinä. Tämä herkkuleipä ohje löytyi Maku -lehden leivontalehdestä Kaneli&Sokeri. Oli kyl niin hyvä Kaneli&Sokeri, että oksat pois, monen monta hyvää ohjetta.


Croque Monsieur

Bechamel -kastike:

50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
3½ dl täysmaitoa
1 rkl Dijonsinappia
suolaa
hitunen jauhettua muskottipähkinää

Lisäksi: 8 viipaletta maalaisleipää, 200 g palvikinkkua viipaleina, 200 g juustoa viipaleina (emmental tai gruyére) ja 1 tl Provencen yrttisekoitusta

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Kypsennä jauhoja muutama minuutti, koko ajan sekoittaen siis koko ajan tai löydät jotain muuta kattilasta kun aattelit. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta keskilämmöllä ja sekoita koko ajan noin 5 minuuttia tai kunnes kastike sakenee. Mausta sinapilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Ota kattila liedeltä sivuun. Ite tein ns. yhen leivän leipiä, mutta lehdessä ohje oli ns. 2 leivän kerrosleipiä. Noh, nosta 4 leivänviipaletta leivinpaperin päälle pellille. Annostele niille puolet kastikeesta, kinkuista ja juustosta. Nosta päälle loput leipäviipaleet siis jos teet kerrosleipiä. Ja annostele samoin kuin edellä ja juusto tulee päällimmäiseks. Ripottele päälle yrttisekoitusta. Paista leivät 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia, niin että leivät ovat ns. kullan keltaisia.  Sit vaan isket kiinni ja varot ettei kitalaki pala hotkimisella :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti