torstai 19. maaliskuuta 2015

Hola hola ja terveisiä Meksikosta!

Kuivattuja chilejä

Limejä

Korianterinippuja

Avokadoja, tässä kolmea eri kokoista.
Ruokapankki vietti makoisat lomaviikot Meksikossa, Playa del Carmenissa. Reissu meni hienosti vaikkakin aluksi jenkkilästä tuli kylmää pohjoistuulta siis aivan jäätävää. Noh, muutaman päivän kärvistelyn jälkeen lämmin sää sulatti meidän sydämet. Kivaa vaihtelua olla vaihteeksi tuolla päin maapalloa.

Hotellissa oli all inclusive tarjoilut ja safkaa muuten oli. Kuten myös juotavaa. Ihan näppärä systeemi, mutta meille olis viikko tota systeemiä kyl riittänyt. Ruoka oli ihan ookoota, mutta ei mitään maailman kaikkeuden parhautta. Ennen kaikkea kun oli iso hotelli niin se jatkuva hälinä ärsytti oikeastaan eniten. Toki sai mennä ala carte mestaankin, mutta oikeastaan ruuat olivat aivan samoja. Amerikkalaiset kanteli isoja noin 1-5 litran termareita ja ottivat ne täyteen mitä milloinkin esim. margaritoja..... Ei tarvinnut persettänsä nostaa aurinkotuolista niin useasti.... Jep ja siltähän heistä sitten useampi näyttikin, että juoma ja ruoka on maistunut koko elämän ajan vähän enempi kuin lääkäri sallii... Huh huh... Isoin aamupala mitä on koskaan missään aikaisemmin ollut, lounalla ulkogrillissä tehdyt hampparit ja hodarit oli aivan parasta, drinkeroo sai aamusta iltaan jos siihen oli tarvetta. Myös huoneesta löytyi omat juomapullot mistä ottaa paukkua. Käytiin muutaman kerran muuallakin syömässä ja mun miestä joka paikassa ruoka maistui aika samalta. Meksikolainen ruoka oli hyvin "tasapaksua" ja erilaisilla kastikkeilla muuteltiin makuja omaan suuhun sopivaksi. Oli miedoista salsoista-habaneropotkupoweryliäyräidentulista kastiketta ja aina niin ihanaa cuacamolea. Kaikki oli aika yksinkertaista kuten salsakin. Tomaattia, valkoista sipulia, korianteria ja limeä siinäpä se.Yllätyin kuinka vähän loppujen lopuksi korianteria käytettiin. Ite kun rakastan sitä makua ja heitän sitä mukaan ihan runsaasti. Todettiin että meidän hotellin salsa ja cuacamole oli parhaimman makuista. Näin meidän kesken söin, joka ikinen aamu ja ilta nachoja + salsaa + cuacamolea ja vieläkään ei kyllästytä.

Carmenin ja Cancunin alue on aika kallista aluetta verrattuna muuhun meksikoon. Varsinkin retket oli aivan törkeen hintaisia. Noh, pakko avata ja venyttää kukkaroa jos haluaa nähdä muutakin kuin hotellin uima-altaan. Käytiin siis Cancunissa pällistelemässä jenkkityylisiä hotellialueita, Tulumin Maya-temppelialuetta, Xel-Ha "vesipuistossa" joka oli siis luonnon omissa poukamissa, Cozumenin saarella, mikä on meksikon suurin saari ja siellä snorklattiin ja bongattiin rausku sekä maanalaisissa joissa eli cenoteissa snorklaa ja jotka olikin koko matkan aivan parhaus ja mahtavuus, niitä löytyy vain meksikosta ja olikohan jenkkien jostain kolkasta.

Ohessa kuvia reissulta ja kysykää jos joku jää mietityttämään.... Ja käykääs tykkäämässä Ruokapankista myös Facebookissa, minne päivittelen myös juttuja kun ennätän. Tai Twitteri nimellä ByJiiLii.



PS. Sori tämä hiljaiselo, mutta aina ei vaan jaksa ja inspiroidu... Ja nyt taas kun alkoi toi ihana aurinko möllöttämään niin ei jotenki iltaisin jaksa kyl konetta paljon pällistellä.

Good Morning, aamupalajogurttiannos. Löytyi noin 10 erilaista jogurttia, jyviä, siemeniä, pähkinöitä, muroja, hedelmiä... 

Koon pikku herkkuleivät aamupalalta. Toi hieman tulinen makkara oli tosi maukasta. Se mikä tuolla oli kans kiva kun kananmunia oli tarjolla oikeastaan kaikessa muodossa mitä onkaan olemassa. Ite tykkäsin paistetuista valkuaisista. 

Juustoja onpi tarjolla monta monituista. 

Yks nainen teki joka aamu mehuja ja smoothei. Koko ajan oli tarjolla montaa eri juotavaa tarjolla. Toi vihreä oli ihan huippu hyvää. Se sisälsi kaktusta, appelsiinimehua, selleriä ja pinaattia. Tosin must sitä oli myös niinkin että oli lisäksi avokadoa.

Aamupalan churrot ja nämä paistetut tortillaletut oli hyviä suklaamössykän kanssa, niin kevyttä ;) 

Hedelmäpöytää

Miten olisi aamupala skumppikset tai mimosat?

Retkibussi tyypillisissä meksikon väreissä. Joka puoella oli paljon värejä, ihan mahtavaa. 

Jos sitä ihan yhen ottais... Mansikkadaiquiria tai margaritaa menossa altaan reunalla. 

Jumaskekkas mikä juotava, tämmösiä jäähilejuomia tuli maistelua Camenin keskustassa. Tää tais olla joku kookoshässäkkä.


Cozumelin saarelta ja tais olla meksikon suurin lippukin edustettuna.


Värikkäitä kipposia ja itekin ostin yhen. Olisin kyl ottanut enempi mut noi paino ihan hitokseen. 


5 litran pikku jäätelöboksi, ei mitää järkee.... 

Kokiksen ja rommin yhteissetti. Ei ihan onnistuis suomessa, kuinka kätevää. 



Päivän pelit menossa eli Yazz. 

Aasialaiselta illalliselta eli tässä sushi lautanen. No ei oo mun heiniä mutta tuore tonnikala oli kyllä ja toi liha, minkä nimeä en muista. 

Jäätelöitä ja suklaa tai kookos wontoneita. 

Jaahas taas on drinkkiaika...

Herra F katselee merelle päin Carmenissa. 

Väriä, väriä, lisää väriä....

Ihan on mun pullo. Mähän en juo mitään olutta mutta nyt hörpin elämän ensimmäisen täyden pullon olutta. No eipä musta mikään olusen ystävä tullut. 

Näitä painijaviittoja lähti jokunen kappale kotiin tuliaiseksi plus naamareita. Herra F rakastaa kaikkia ukkelihahmoja. 

Sombreroita löytyi joka kadun kulmasta niin lapsille kuin aikuisille. 

Tulum, vihreän meren äärellä.

Montahan ihmistä tälläkin Maya-temppelialueella on uhrattu? Mielivaltaista touhua. Jos olit pelijoukkueen kapteeni ja voititte niin ei muuta kuin menestyneen joukkueen kapteenin pää poikki uhraus jumalille. Kivaa! "Oo sä tänään kapteeni!" :D

Xel-Ha vesipuisto tai mikä lie teemapuiston yksi asukeista. Siellä noi ihan vapaana kökki ja ihmetteli maailman menoa. Ihan ookoo mesta, mutta aivan yliöverihintainen, ainakin meijän koko konkkaronkan mielestä. Sopii varmaan parhaiten perheille missä on noin 8-13v lapsia.

Anna mulle vähän lisää chiliä! Mitä laitetaan?

Kanelitankoja

Kukkasten terälehtiä, mut ei päästy kärrylle mikä kukka oli kyseessä ja mihin kaikkeen tätä käytettiin ruuan valmistuksessa.

Kaktusta

Oikosulku mitä tää olikaan :D  hmm alkokohan se M-kirjaimella vai oliko se sittenkin T..



Ei mitään hajua mitä tää sitten oli??? Jos joku tietää, saa kertoa.

Papaijaa

Pieni pätkä kalatiskiä. Tarjolla oli jos minkälaista ja oli myös mustekaloja ja äyriäisiä.

Sitä on suomessa tottunut pariin makuun nachoissa, mut kyl tuolta löyty taas niin eri makuja ja eri tavalla tehtyjä.

Kerma- ja kreemikakut alle kympin kappale. Ja tarjolla oli monen monta erilaista kakkua. Suomessa löydät kaupoista muutaman hassun kakun ja nekin on pyhäpäivien aattoina.....

Riu Tequila hotellin herkkupöytää. Joka päivä vaihtu eri kakut, leivokset, hyytelöt, jadet....

Herra F:n herkkua oli toi suklaakakku. Miesten herkkua taas tuo vaalea juustokakku kuvan alareunassa. Ite taas tykkäsin enempi jäätelötarjonnasta ja päivän erikoisuuksista.

Lisää kuvateksti


Juustopöytää ja siinäkin tarjonta vaihtui päivittäin.

Aasian illasta sushirullia.





Yhdellä tapaa avokadoa, nams!

Suklaaputous, hedelmiä, marjoja ja vaahtokarkkeja.

Hotellin pizzapoika. Erilaisia pizzoja oli tarjolla joka päivä. Mut vaikka ne oli itse tehtyjä niin ei ne kyl kauheesti vakuuttanut meitä. Paitsi must caltzone oli hyvää.  

Lihamestari toimipisteellään. Joka päivä vaihtui eri ns. lihahässäkkä eli oli lammasta, sikaa, nautaa, kanaa, kalkkunaa.... Ja sit siihen kuuluvat lisukkeet.

Nenäkarhuja oli tosi paljon hotellialueella. Ne oli jotenkin hirveen suloisia vaikka aika herkkuperseitä tuntui olevankin.

THE ENS cenote.... Näitä on tuolla satoja ellei jopa tuhansia. Aivan äärettömän hienoja. Noihin pääsi snorklaa ja sukeltamaan. Pääsis myös menee oppaan kanssa tunneleita taskareiden kanssa. Mut päätettiin jättää väliin ku Herra F on vielä niin pieni ettei kesken kaiken iske paniikki. Tunneleissa siis uidaan, snorklataan tai vaihtoehtoisesti sukelletaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti