keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Täyteläiset mokkapalat; gluteenittomat ja maidottomat

Lapsi toivoi että teen isälleen suklaakakkua viime sunnuntaina isäinpäivänä, no leivoin mokkapaloja ja huh heijakkaa tulipas ihanan täyteläisiä ja suklaisia. Plus ekaa kertaa tein että oli gluteenittomia sekä maidottomia. Kyl kuule maistu koko meijän konkkaronkalle!

Tää ohje vois toimii joulunakin jos ulkonäöllisesti tekee vähän toisin esim. pyöreeseen kakkumuottiin ja päälle tuo mokkakuorrute ja juuri ennen tarjoilua vähän tomusokeria pintaan tai hopeisia nonparelleja.... Hmmm... Tekis vähän kuin kakun.


*Huom! Tarkkanäköinen lukija huomasi että voihan on maitotuote eli ketä ei voi käyttää maitoa ollenkaan missään muodossa niin voinee korvata voin maidottomalla margariinilla.



Mokkapalat

Pohja: 

200 g tummaa suklaata, min 70%
2 dl mantelijauhetta
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g *maidotonta margariinia tai voita
1 dl sokeria
3 kpl kananmunia

Mokkakuorrute:

300 g tomusokeria
50 g *maidotonta margariinia tai  voita, sulatettuna
3 rkl raakakaakaojauhetta tai tummaa kaakaojauhetta
1 dl vahvaa kahvia

Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää munat voimassaan yksitellen vatkaten. Lisää sitten jauhoseosta vähitellen ja lopuksi suklaaseos vatkaten mukaan. Kaada massa uunivuokaan mikä on vuorattu leivinpaperilla. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes tikkutestillä taikina ei tartu tikkuun. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä täysin. 

Valmista mokkakuorrute eli sekoita kaikki aineet yhteen ja levitä esim. nuolijalla pohjan päälle. Anna jähmettyä ennen tarjoilua. 

20 kommenttia:

  1. Ohje ei ole maidoton, koska siihen tulee voita. Maidottomalla tarkoitetaan monesti maitoproteiinitonta ja kaikissa maitotuotteissa on maitoproteiinia. En halua olla ilkeä tai sarkastinen, tarkka vain :) muuten ohje kuulostaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti. Lisään ohjeeseen maidottoman margariinin millä voi korvata voin. Kiitos, pitääkin olla seuraavalla kerralla tarkempi!

      Poista
  2. Heippa! Näyttää herkulliselta! Minkä kokoiseen uunivuokaan teit mokkapalat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Tiina! Tein ns. normaaliin lasangevuokaan ton mokkapalan.

      Poista
  3. Moi,
    Voikohan tuon kanamunan korvata päärynäsoseella tässä ohjeessa?Allergikko täällä kyselee.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Miksipä ei, voiskin muuten tulla ihanata, kokeile ja kerro onnistuko :)

      Poista
  4. moi, onko ideaa millä tuon mantelijauheen voisi korvata? Kaikki muut ainekset löytyy kotoa :) -Eeva-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka moi! Jos vehnäjauhot on nou nou -listalla niin onko sulla esim. kookosjauhoja tai muita gluteenittomia jauhoja/jauheita? Niillä voisi korvata ton mantelijauheen.

      Poista
    2. Varmaan myös psylliumilla voi korvata leivinjauheen. -Sari-

      Poista
  5. Juu nou nou listalla ovat, mutta kookosjauhojakaan ei ole. :( Mutta käykö esim. gluteeniton jauhoseos, niitä löytyy vaikka mitä, esim. semperin grow mix ja fin mix -jauhseosta löytyy? tai perunajauho, käyköhän se? -Eeva-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä käy, voit laittaa esim. 1 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl perunajauhoja :)

      Poista
  6. jes kiitos! :) -Eeva-

    VastaaPoista
  7. onko vinkkiä mitkä suklaat on maidottomia, onko kaikki tummat leivontasuklaat? löytyhän tieto toki paketeista mutta ei jaksaisi kaikkia käydä läpi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä itekin tölläilen pakettia :D Mut Brunbergillä on ilmeisesti maidotton tumma suklaa sekä Lidlillä on maidottomia. Vähän köyhä vastaus ku en muista itse noita ulkoa.

      Poista
  8. Suosittelen lisäämään kuorrutteeseen kahvin vasta viimeisenä koska monia kertoja mokkiksia tehneenä aina saanut lisäillä tomusokeria lähes kaksinkertaisen määrän jotta kuorrute ei jää liian ohueksi :)

    VastaaPoista
  9. kesäisiin kahvihetkiin todellinen suklaaherkku!

    VastaaPoista