tiistai 3. marraskuuta 2015

Aadan ihana pavlova

Nyt on niin kaunis ilma että laitetaas sen kunniaksi veljen nuoremman tyttären (12v) tekemä Pavolavan ohje kuvineen. Aada on innokas leipoja ja nyt innostunut tekemään myös ruokia. Luulenpa siis että jatkossakin saadaan Aadan ihania herkkuohjeita luettevaksi. Tää ohje on jo kesältä, mutta ohje oli hieman kadoksissa tässä välillä. Pavlova on siitä ihana että siihen saa eri täytteillä helposti uutta makua esim. eri marjoilla, hedelmillä, suklaanpalasilla, nameilla, kermavaahtoon lisää rahkaa, tuorejuustoa tai kastikkeilla. Oikeestaan vain taivas on rajana. Resepti oli napattu Olivia lehdestä.  Aada teki ohjeen tuplana niin sai täytteet myös väliin eli älä lähde halkasemaan marenkia murenee turhan paljon ja tulee äkkiä ruman näköistä jälkeä.


Pavlova

pohja:

4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl hienoa sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua

täyte:

3 dl kuohukermaa
marjoja tai hedelmiä
tomusokeria


Piirrä leivinpaperin päälle ympyrä esim. lautasta apuna käyttäen.. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon, yhtään pisaraa keltuaista ei saa mennä joukkoon. Vatkaa vaahdoksi. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot lopun sokerin joukkoon. Lisää sokeri-perunajauhoseos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon joukkoon omenaviinietikka tai sitruunanmehu. Nostele lusikalla marenkivaahtoa leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Tee lusikalla marenkitaikinan reunoihin huippuja. Voit myös pursottaa taikinan ympyrän muotoon. Kypsennä uunin alatasolla 1½ tuntia, 125 asteessa.

Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta marenkipohja paistinlastojen avulla tarjoiluvadille. Levitä marenkipohjan keskelle kermavaahtoa ja marjoja tai hedelmiä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.



Vinkki vitoset marengin teossa:

- Kaikki raaka-aineet mitä laitetaan marenkiin tulisi olla huoneen lämpöisiä. 
- Katsothan että kaikki työkalut mitä käytät marengin valmistamisessa ovat totaalisen kuivia myös kulho.
- Valkuaisten joukkoon ei saa lipsahtaa keltuaista. Jos keltuaista sekoittuu valkuaisten joukkoon, imeytä se palaan talouspaperia.
- Vatkaa valkuaiset teräskulhossa. Muovikulhon pinnalle on voinut jäädä rasvaa, jolloin marenkivaahdosta ei tule kestävää.
- Esilämmitä uuni. Marenkitaikina ei kestä seisottamista.
- Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Täytteet sitkistävät torttupohjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti