maanantai 2. marraskuuta 2015

Uunirisotto

Kunnon arkiruoka mikä maistuu pikkuväelle yhtä hyvin kuin isoille syöjille. No lapset ei pakosti tykkää fetasta, mutta nehän voi pistää sivuun lapsen lautaselta. Silloin kun meijän poika oli ihan pienen pieni niin noin vuoden ikäinen tai pienempikin niin tein tätä silloin sille monesti ruuaks ilman fetaa ja voi hitsit kuinka se tykkäs. Aluks sauvasekoittimella saatoin muutaman kerran pyöräyttää tasaisemmaksi massaksi mutta en täysin. Et ei ne vauvojen ruuat tarvii olla mitään mauttomia sössön sösseröä.  

Tässä kun on tuo basillikaöljylisuke niin se on meijän perheen yks ihan luotto lisukkeista ja sopii niin uunileipien päälle kuin salaattikastikeena.

KORJAUS: Hyvänen aika mullahan on unohtunut osa mausteista kokonaan.... SORI!



Uunirisotto

4 dl risottoriisiä
400-800 g paistijauhelihaa
oliiviöljyä
1 kpl sipulia hienonnettuna
2 kpl paprikaa kuutioituna
suolaa
mustapippuria

Basilliöljylisuke:

1-2 ruukkua basillikaa
3-5 kpl valkosipulinkynttä
1-2 pkt fetaa kuutioituna 
noin 1 dl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa



Keitä risottoriisiä paketin ohjeen mukaan suolavedessä.

Kuullota sipulisilppu pannulla öljyn kera. Lisää jauhelihaa ja paista se kypsäksi. Lisää pilkotut paprikanpalat joukkoon ja mausta mustapippurilla sekä suolalla. Anna maustua hetken.

Tee basillikaöljylisuke seuraavasti eli murskaa valkosipulit juomalasiin, silppua basillika ja liitä valkkareiden joukkoon, rouhi pippuria ja lisää oliiviöljyä niin että peittää basillikat. Sekoita hyvin. TAI laita kaikki tehosekoittimeen ja vola homma oli siinä.

Sekoita riisi ja jauhelihamösserö keskenään ja pilko/revi fetaa päälle. Lusikoi basillikasösseröt päälle ja laita uuniin 225 asteeseen noin 20-30 minuuttia, niin että feta saa kauniin ruskean pinnan.

VOLA JA RISOTTO ON VALMIS, tarjoa se raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti