keskiviikko 2. joulukuuta 2015

The keksi - helpot keksit jouluksi

Ruokapankki on mukana Ruoka.fi ja Dansukkerin "Vuoden makein herkku" -kilpailussa. Lähin tällä kertaa mukaan erittäin helpolla reseptillä eli keksiohjeella. Perustelut tähän on, jos jouluks haluu tehä jotain pientä herkkua niin kaiken hössötyksen keskellä edes joku leipominen on helppoa ja nopeeta. Täs olis muuten kiva joululahjavinkki eli tekee keksit ja laittaa kauniiseen lasipurkkiin, sopii vaikka päiväkotihoitajille tai opettajille lahjaksi.

Ja jos on sen ikäisiä lapsia talossa että voi jo itsenäisesti leipoa, niin ei muuta kuin lapsityövoima käyttöön ja keksejä tekemään. Ohjetta on helppo muunnella eli karpalot, mantelit ja suklaat voi vaihtaa mihin ikinä haluaakaan. Voi lisätä mukaan kanelia, kookoshiutaleita tai ennemmän vaniljaa eli vain taivas on rajana minkä makuisia keksejä haluaa. Näitähän voi koristella miten haluu, dipata suklaaseen, kinuskiin tai herkutella sellaisenaan. Keksit maistuu pikku-ihmisistä papparaisiin, ei muuta kuin leipomaan!

Kilpailuun pääset osallistumaan tästä LINKISTÄ! Voit voittaa Kitchen Aid tehosekottimen tai Dansukkerin tuotepaketin. 


The keksi, 25 kpl

1 kpl kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2½ dl kaurahiutaleita
2 dl suklaahippuja
1,2 dl fariinisokeria
1, 2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl manteleita rouhittuna
1,2 dl voita, huoneenlämpöistä



Vatkaa muna kevyesti sekaisin erillisessä kulhossa. Sekoita kaikki muut raaka-aineet sekaisin keskenään isossa kulhossa, paitsi muna ja voi. Lisää jauhoseokseen mukaan muna sekä voi, vatkaa vatkaimella tai puuhaarukalla. 

Pyörittele taikinasta pyöreitä palloja ja asettele ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voit jättää ne joko niin ja silloin tulee pullukoita keksejä ja jos haluut litturaisia niin littaa pallo käsin leivinpaperille.  Paista noin 15 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Anna hetken levätä. Laita kivaan lasipurkkiin ja popsi parempiin suihin.

2 kommenttia:

  1. Ou nou! Teillä on jo nuo legot!! Niin ja reseptikin on kokeilemisen arvoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meil on niin Star Wars fanitus menossa koko perheen voimin ;) Uusin leffa on tulossa 16.12. näytökseen niin olkoon tämä kunnianosoitus sille :D Tosiaan keksjäkin kannattaa testailla, helpot, hyvät ja nopeat.

      Poista