keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Falafelit valkosipulikastikkeen ja linssihöysteen kanssa

Kuvahan on kuin 80-luvun keittokirjasta, hah hah, kyl se on ihan viikko sitten otettu. Mut juu asiaan, en ollut ikinä syönyt falafelei, koska ne on varmaan ihan ällöjä, väärin nehän olikin tosi hyviä, varsinkin ite tehtynä. Niin positiivinen ylläri pylläri, että nyt oli kiva olla väärässä. Resepti on napattu ja vähän modattu Sara La Fountanin parhaudesta eli Passion of Food, vanha kirja mutta toimii aina vaan. Niin hyvä ohje että taas oottaa kaapissa kaikki aineet, jotta voin tehä tota uudestaan. Tehkääs tätä paatuneille lihansyöjille niin menee läpi mennen tullen. Äläkä säikähdä, raaka-aineita on paljon mutta tekeminen on helppoa.

PS. Teillekin ketkä ootte uusia lukijoita, niin en ole mikään kirjoittaja ja virheitä on niin maan peevelisti, olkoon. Se on osa minua. Olen aina kärsinyt lukihäiriöstä, mutta toki mukaan mahtuu ihan vaan siansaksaa mutta anteeksi niille ketkä tykkää viilaa pilkkua eteen ja taakse. ;)


Falafelit, 4:lle

2 prk (a' 400g) kikherneitä, valutettuna
1-2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
½-1 pnt korianteria silputtuna
½ pnt persiljaa silputtuna
1 tl suolaa
1 kpl sipulia hienonnettuna
½ tl paprikajauhetta
6 rkl vehnäjauhoja

paistamiseen:

2 dl korppujauhoja
5 dl öljyä

lisäksi: 

4 kpl pitaleipää
1 nippu roomansalaattia revittynä
½-1 kpl punasipulia rinkuloina


Linssihöystö

1 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl curryä
½ pnt korianteria silputtuna
suolaa
sokeria/hunajaa
1 dl öljyä
1 pkt linssejä, valmiiksi keitettyjä ja valutettuina
½-1 rasia kirsikka- tai miniluumutomaatteja puolitettuna
10 cm pätkä kurkkua kuutioituna


Valkosipulikastike

1-3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1½ rkl sitruunan mehua
1 dl turkkilaista jogurttia
½-1 pnt minttua hienonnettuna
mustapippuria
suolaa
sokeria ripaus


Tee valmiiksi linssihöyste ja valkosipulikastike. Sekoita kulhossa valkosipuli, curry, korianteri, suola, sokeri ja öljy. Lisää mukaan linssit, tomaatit sekä kurkut. Valmista valkosipulikastike eli sekoita sen kaikki aineet hyvin sekaisin.  

Sitten asiaan eli falafelit. Soseuta falafelainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pyöryköitä ja pyörittele korppujauhoissa. Uppopaista pyörykät kuumassa öljyssä niin, että ne ovat kauniin kullanruskeita. 

Kokoa lämmitetyt pitaleivät kaikilla tehdyillä plus salaatilla sekä punasipulilla. Ihanaa!

2 kommenttia:

  1. Oi nam! Oonkin monesti miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä itse falafel-pyöryköitä! Tämä ohje menee ehdottomasti testaukseen (ja nyt tuli nälkä)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyl tosi hyviä vaikka mies epäili hyvin suuresti ja ehkä mäkin, koska jos oon tehnty jotain kasvispyöryköitä tai pihvejä niin ei oo oikein maustaminen onnistunut.

      Poista