perjantai 22. tammikuuta 2016

Pulla

Ny mä onnistuin tekee ihan kunnon pullat, perskatti ku ennen tein liian kovan taikinan niin eihän siitä tullut kuin sanomista. Taikinan pitää olla aikasta pehmeetä, että saat hyvät pullat. Tuli aika jättejä, yllätys yllätys.... "Söin vaan yhen pullan!" ;) 

Pitääkin tehä laskiaispullia eli sitten vaan väliin mansikkahilloa ja kermavaahtoa. 


Pulla

50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
*noin 11-14 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Voisilmä:

150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl hienoa sokeria
1-2 rkl vehnäjauhoa

Lisäksi: 

kananmunaa voiteluun


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sulatettu voi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoo kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, menee noin tunti.

Mä nostin vaan ns. sopivan kokoisia paloja ja pyörittelin vähän jauhoja apunakäyttäen pyöreitä palloja. Sit nostin ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Liina päälle ja anna kohota 30 minuuttia. 

Voitele kohonneet pullat kananmunalla.  Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 8-15 minuuttia riippuen pullan koosta. Pullahan on ihan parasta juuri uunista tulleena eli ei muuta kuin kimppuun!

2 kommenttia:

  1. Puuttuukohan jauhojen määrästä yksi D-kirjain? 😂 ..tosin tuolla määrällä niistä saattaakin tulla vähän kovia😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonnariponnari ha ha ha taitaapa se puuttua ;) Hyvä sinä!

      Poista