tiistai 2. helmikuuta 2016

Yrtti-tomaattipiirakka

Yrtti-tomaattipiirakan voi halutessaan puolittaa, jolloin piirakasta tulee tietenkin pienempi. Mun ohje on nyt tuo isompi mikä on alla eli siitä tulee noin lasange-vuoan kokoisen vuoan kokoinen piirakka. Piirakassa on kivaa italian henkeä. Mul kyl juustot lähti valuu pitkin uunia, mut ei se mitää, semmosta se välillä on. Tai mulla lähes aina jos leivon jotain, niin rapatessa roiskuu.

Yrttikastike sopii myös vaikka salaatinkastikkeena, kuten myös pesto. Ite tehty pesto on kyllä jossain ihan omassa luokassaan verrattuna kaupan valmiisiin. 

Yrtti-tomaattipiirakka

500 g lehtitaikinaa iso levy
pestoa, ohje alla tai sit suoraan purkista
2 palloa mozzarellaa siivutettuna
3-4 kpl isoa tomaattia siivutettuna

Lisäksi:

kananmuna voiteluun

Viipaloi tomaatit ja laita alla olevaan yrttikastikkeeseen hetkeksi marinoitumaan. Jos käytät valmista lehtitaikinaa, niin sulata se pakkauksen ohjeen mukaan. Laita taikina korkea reunuksiseen uuni vuokaan esim. lasangevuoka tai vastaava. Voit vähän levitellä, mutta kaulita ei tarvii. Levitä pesto pohjalle. Viipaloi mozzarellakiekkoja ja laita niitä peston päälle, sen jälkeen tomaattiviipaleita. Ite laitoin ton lopun yrttikastikkeenkin mutta sitten kyl rapatessa roiskuu. Voitele näkyvät reunat kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. 


Yrttikastike

1 rkl oreganoa silputtuna
1 rkl rosmariinia silputtuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
½-1 dl oliivöljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki keskenään. Laita tomaattiviipaleet yrttikastikkeen kanssa hetkeksi marinoitumaan. 


Pesto

1 pnt basillikaa
2 rkl pinjansiemeniä
3-4 rk parmesania
suolaa
mustapippuria
valkosipulia 
oliiviöljyä

Laita tehosekoittimeen kaikki muut paitsi oliiviöljy. Lorota sitä mukaan ohuena vanana. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti