maanantai 19. joulukuuta 2016

Pähkinänougat

Olipas helppo tehdä tai sit kävi hyvä säkä ja ihanan makuista tämä pähkinänougat, reseptin idean sain Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää Joulua keittokirjasta. Pähkinänougat maistuu mun mielestä tosi paljon Daimille. Tämäkin joulumakeinen sopii mainiosti vietäväksi niin opettajille kuin hoitajille tai ystäville. Pähkinänougatin hyvä puoli on se että tosiaan valmistuu todella nopeasti ja muuta tuskahikeä ei aiheuta kuin se ettei vaan polta seosta pohjaan, he he... Tosiaan ohjeessa voi käyttää muitakin pähkinöitä ja Hyvää Joulua keittokirjassa oli käytetty myös jauhettua kardemummaa, mutta sitä en itse tähän halunut.


Pähkinänougat

200 g sokeria
2 rkl voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl manteleita rouhittuna ja paahdettuna
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna ja paahdettuna


Sulata sokeri paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes se on kullan ruskeeta. Seuraa tilannetta koko ajan ettei sokeri palaa pohjaan ja sen kyllä sitten haistat.... Lisää voi ja vaniljasokeri, sekoita nopeasti. Lisää pähkinät ja sekoita. Kaada leivinpaperilla päällystetylle suorareunaiselle alustalle esim. uunivuoka. Anna jähmettyä ja sehän jähmettyy nopeesti. Leikkaa pähkinönougatista sopivia suupaloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti