keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Pannupizza

Pannupizza on helppo ja maukas tarjottava illanistujaisiin. Vähän erilainen pohja kuin normaalisti ja pizzan tapaan helposti tuunattavissa. Puolittamalla taikinan pizzan voisi valmista nimen mukaisesti valurautapannulla uunissa. Itse tein kuten ohjekin niin pellillisen. Maistu kyllä koko sakille, mikä on aina positiivista. Valmista oma pannupizza ja tässä on mun viimeisemmän version täytteet. Tosin todella hyvä on myös tuo Aura-muru tuon cheddarin tilalla et ei muuta kuin testaamaan.


Pannupizza

Pohja:

2 dl vettä
1 ps hiivaa
1 tl hunajaa
suolaa
40 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (silputtuja)


Kinkkutäyte:

1 tlk tomaattimurskaa
150 g savukinkkusuikaleita tai ylikypsää savukinkkua
1 ps Cheddar raastetta
1 pieni prk ananasmurskaa
mustapippuria
noin 200 g mozzarellaa revittynä


Sekoita hiivaa kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainee joukkoon. Vaivaa käsin kimmoisaksi. Anna nousta liinan alla noin 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte. Valuta ananasmurskan- ja tomaattimurskan liemi pois, itse käytän kumpaiseenkin sihvilää.

Taputtele taikina voideltuun uunipellille tai levitä pohjalle leivinpaperi. Levitä pohjan päälle täytteet luettelon mukaisessa järjestyksessä. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja päällinen kauniin kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti