Ruokapankki jää pikku lomalle, mutta minua voi seurailla myös loman aikana somessa: Ruokapankki Instagram tai Ruopankki Facebook!
Laskiaiskääretorttu
4 kpl kananmunia
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
mansikkahilloa
rasia mansikoita
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet varovasti nuolijaa apunakäyttäen munasokerivaahtoon. Kaada taikina tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista keskitasossa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Laita toinen leivinpaperi pöydälle ja ripottele päälle sokeria. Kumoa kuuma kääretorttupohja leivinpaperille ja irroita pohjassa ollut leivinpaperi varovasti irti. Anna hetki jäähtyä.
Vatkaa kerma ja vaniljasokeri kermavaahdoksi. Siisti kääretortun päätyreunat veitsellä. Levitä hillo tasaisesti pohjan päälle. Lisää pilkotut mansikat ja levitä kermavaahto myös päälle. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen rulla kasaan. Toisesta reunasta saattaa tulla hiukan ylimääräistä täytettä pois. Se olis siinä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti