keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat ovat kerrassaan loistava perunalisuke. Helppo tehdä ja maistuu koko perheelle. Perunoihin tulee ihana kuori. Hasselbackan perunat toimivat niin lihan, kanan kuin kalan kanssa. Kesällä pitää ehdottomasti kokeilla grilliruuan kanssa. Näitähän voi tuunata mieleisekseen esim. mukaan vähän pekonia, juustoa, valkosipulia, yrttejä jne... Testaa ihmeessä!

Testaa myös kuvien paahdetut ruusukaalit ja karamellisoidun sipulin kera... 



Hasselbackan perunoita

pieniä perunoita
voita / öljyä
suolaa
mustapippuria


Pese perunat ja tee veitsellä viiltoja perunaan, mutta ei aivan läpi saakka. Mitä tihemmät viillot sen kauniimmat perunat. Itsellä näköjään laiskanmiehen viillot mutta enivei, toimi noinkin. Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä. Laita perunat ehjä puoli alaspäin. Voitele perunoiden pintaa voilla tai öljyllä. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti