perjantai 10. helmikuuta 2017

Paahdettua ruusukaalia ja karamellisoitua sipulia

Ruusukaali, tuo pikkuruinen söpöliini, mikä nostattaa tukan pystyyn jo pelkästä muistelusta miltä se tuoksuu ylikypsennettynä, sissus siunakkoon. Meijän perheen todellinen inhokki, ennen viime viikonloppua. Nyt sekin on sitten selätetty. Mies oli hyvin epäileväinen kun sanoin että hei tehääs ruusukaalista lisuke. Suoraan sanottuna itsekin epäilin että noinkohan on hyvää vai saako lennättää kaatikselle ennen kuin sanoo hep. Mulle oli jäänyt aikoinaan mieleen Kokit ja Potit -ruokablogin resepti ja sitähän mä sitten tein. Kiitos Hannele ohje oli kerrassaan loistava, ohje sellaisena kuin Kokit ja Potit tämän teki. Olisit kuullut meidän ruusukaalihehkutusta viime lauantaina. Nyt ruusukaalista kyllä uskaltaa lähtee tekee uusia makukokonaisuuksia.
Tosiaan tehtiin viime lauantaina ruusukaaleja, vihreitä papuja, pihvit pippurikastikkeen kera sekä hasselbackan perunoita, joista ohje tulee perästä päin.

Ruusukaali on muuten kaaleista yksi parhaimmista pakkasen kestäjistä niin pelloilla kuin pakastimessa. Jostan sekin tuli luettua...

Ruokapankki sai kutsun Keski-Uudenmaan bloggaajiin eli Kubloon joten vaikutan myös sitäkin kautta. Kublo on aivan uusi blogiyhteisö Keski-Uudenmaan aluen bloggaajille. Kiva keskittymä eli käyppäs kurkkaamassa ketä siellä jo on :) KUBLO



Paahdettua ruusukaalia ja karamellisoitua sipulia

400g ruusukaalia
2-3 rkl öljyä tai voita 
1 kpl sipulia
1 kpl valkosipulinkynsi
1-2 tl dijon-sinappia
noin 1 rkl hunajaa
noin 1 rkl sherryetikkaa tai punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria 


Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista ruusukaaleista kova kanta ja puolita kaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Laita kaalit leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle hieman öljyä tai muuama nokare voita. Ripottele päälle suolaa. Esivalmistele myös sipulit: kuori, puolita ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Valkosipulin voit myös murskata pienemmäksi.


Paahda ruusukaaleja uunissa 10-15 minuuttia kaalien koosta ja uunista riippuen. Kaalit saavat saada väriä, mutta ylikypsiksi ne eivät saa mennä tai sitten tulee juuri sitä mitä emme halua, haisevia löllerökaaleja.  

Kaalien ollessa uunissa kuullota sipuleita öljytilkassa tai voissa pannulla pienehköllä lämmöllä. Kun sipulit ovat pehmeitä, laita pannulle sinappi. Mausta sipuliseos hunajalla ja etikalla. Sekoita. Kaada paahtuneet ruusukaalit sipulien kanssa samalle pannulle ja pyöräytä, jotta maut sekoittuvat. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Makeus ja happo kannattaa säätää omalle suulle sopivaksi. Rouhaise päälle hieman mustapippuria ja tarjoile lisäkkeenä tai sellaisenaan.


2 kommenttia: