Tosiaan tehtiin viime lauantaina ruusukaaleja, vihreitä papuja, pihvit pippurikastikkeen kera sekä hasselbackan perunoita, joista ohje tulee perästä päin.
Ruusukaali on muuten kaaleista yksi parhaimmista pakkasen kestäjistä niin pelloilla kuin pakastimessa. Jostan sekin tuli luettua...
Ruokapankki sai kutsun Keski-Uudenmaan bloggaajiin eli Kubloon joten vaikutan myös sitäkin kautta. Kublo on aivan uusi blogiyhteisö Keski-Uudenmaan aluen bloggaajille. Kiva keskittymä eli käyppäs kurkkaamassa ketä siellä jo on :) KUBLO
Paahdettua ruusukaalia ja karamellisoitua sipulia
400g ruusukaalia
2-3 rkl öljyä tai voita
1 kpl sipulia
1 kpl valkosipulinkynsi
1-2 tl dijon-sinappia
noin 1 rkl hunajaa
noin 1 rkl sherryetikkaa tai punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista ruusukaaleista kova kanta ja puolita kaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Laita kaalit leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle hieman öljyä tai muuama nokare voita. Ripottele päälle suolaa. Esivalmistele myös sipulit: kuori, puolita ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Valkosipulin voit myös murskata pienemmäksi.
Paahda ruusukaaleja uunissa 10-15 minuuttia kaalien koosta ja uunista riippuen. Kaalit saavat saada väriä, mutta ylikypsiksi ne eivät saa mennä tai sitten tulee juuri sitä mitä emme halua, haisevia löllerökaaleja.
Kaalien ollessa uunissa kuullota sipuleita öljytilkassa tai voissa pannulla pienehköllä lämmöllä. Kun sipulit ovat pehmeitä, laita pannulle sinappi. Mausta sipuliseos hunajalla ja etikalla. Sekoita. Kaada paahtuneet ruusukaalit sipulien kanssa samalle pannulle ja pyöräytä, jotta maut sekoittuvat. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Makeus ja happo kannattaa säätää omalle suulle sopivaksi. Rouhaise päälle hieman mustapippuria ja tarjoile lisäkkeenä tai sellaisenaan.
Oii vaikuttaapa herkulliselta!
VastaaPoistahttp://mahdollisestiehka.blogspot.fi/
Kiitos Sini :)
Poista