torstai 16. helmikuuta 2017

Pihvit nopean pippurikastikkeen kanssa

Kunnon naudanlihapihvi on herkullista, mutta välillä taitolaji että saa pihvit onnistumaan. Yksi tärkeimmistä on ottaa pihvit kunnolla huoneenlämpöön mieluiten kaksi tuntia aikasemmin. Miettiä minkä kypsyiset pihvit haluaa, eikä paista liian kauan jolloin pihvi muuttuu tatamimatoksi. Muistaa laittaa pihvit lepäilemään paistamisen jälkeen ja sitten vasta lautaselle syötäväksi. Meillä tulee paistettua pihvit valurautapannulla, voissa, mutta voi-öljyseos on kuulemma vielä parempi. Mausta lopuksi suolalla sekä mustapippurilla.

Pihvien kypsyydet

Rare: paista pihviä 1-2 minuuttia per puoli
Medium: paista pihviä 2-3 minuuttia per puoli
Well done: paista pihviä 3-4 minuuttia per puoli

Noilla ohjeilla pääsee jo suht pitkälle ja varmasti on vielä kymmenkunta muuta ohjetta lisäksi millä saa täydelliset pihvit.

Lisäksi:

Hasselbackan perunat 
Paahdettua ruusukaalia karamellisoidun sipulin kanssa



Nopea pippurikastike pihville

lihojen paistorasvan
3 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl dijon-sinappia


Kun olet ottanut pihvit pannulta lepäämään niin toimi samantien kastikkeen kanssa. Eli lorauta kuumalle pannulle kerma ja lisää muut raaka-aineet. Sekoita ja anna kiehahtaa, jonka jälkeen lasket lämpötilaa keskilämmölle tai miedolle. Kastike paksuuntuu muutamassa minuutissa. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile pihvien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti