torstai 30. maaliskuuta 2017

Tahmapulla

Voihan tahmapulla, on se vaan niin herkullista. Tahmapulla on täyteläistä ja makeampaa kuin ns. normali pulla. Tahmapullaa voi tuunata mieleisekseen mutta nyt menen ihan ohjeen mukaan. Tämän ohjeen olen napannut Sara La Fountainin kirjasta Passion for Food. Mun yhdestä lemppari keittokirjasta.


Tahmapulla

Taikina:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kpl kananmunaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita, huoneenlämpöistä

Kanelisiirappi:

1½ dl fariinisokeria
1 dl vaahterasiirappia
3 rkl hunajaa
2 rkl kanelia
3 rkl voita
pari tippaa vanilja-aromia

Väliin:

100-150 g voita, huoneenlämpöistä

Voiteluun: 

1 kpl kananmuna

Koristeluun: 

1 dl tomusokeria
loraus vettä


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Lisää pehmeä voi, kun olet laittanut puolet jauhoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. 

Tee kanelisiirappi sillä välin, kun taikina nousee. Kaada kaikki kanelisiirapin ainekset kattilaan ja anna keittyä hieman kasaan, muutaman minuutin ajan. Anna siirapin jäähtyä. Mikäli haluat siirappia reilusti niin tekee kaksinkertainen määrä. 

Kun taikina on valmis, kauli siitä ohut levy. Levitä levyn päälle tasainen kerros kanelisiirappia ja sen päälle ohuehko kerros pehmeää voita. Kääri levy rullalle. Jos kanelisiirappia jää yli tai teit kaksinkertaisen määrän niin, kaada sitä paistovuoan pohjalle, niin saat erittäin kosteat ja tahmaiset pullat (huom! näin pullista tulee myös tuplamakeammat). Leikkaa rullasta noin 5 cm:n paloja ja laita ne vierekkäin paistovuokaan. Anna rullien hieman kohota. Voitele vielä kananmunalla. Paista tahmapullat uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää ja pinnasta kauniin rusehtava. Anna hieman jäähtyä. Sekoita koristelumassa ja valuta tai lusikoi pullien päälle. 


2 kommenttia:

  1. Näyttää ihan super hyvältä! Täytyykin alkaa selvittelemään että onnistuisiko tuo gluteenittomana :)

    VastaaPoista