Kokeile Caesarsalaattia sellaisenaan tai lisää: kanaa, kalaa, rapuja, vaihda juustoa, vaihda leipää kuutioihin esim. ruisleipää.... Mä tein grillatun kanan kanssa, hyvää.
Ps. Ohje napattu Maku-lehdestä nro 4/2018
Caesarsalaatti
2 ruukkua roomansalaattia
2-4 viipaletta maalaisleipää kuutioina
2 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
(3-4 kpl broilerinfilettä paistettuna/grillattuna/kuutioituna TAI jotain muuta jos haluaa)
Caesarkastike
1 kpl valkosipulinkynsi
2 kpl keltuaista
2 kpl anjovisfilettä
3 rkl sitruunamehua
1 tl worcestershirenkastiketta
1 tl dijonsinappia
suolaa
mustapippuria
3/4 dl oliiviöljyä
Lisäksi:
1 dl parmesaanijuustoa lastuina
Aloita leipäkuutioista. Leikkaa leivät isoiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista ne kauniin ruskeiksi. Jäähdytä.
Valmista sitten kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa sauvasekoittimen kulhoon kastikkeen ainekset öljyä lukuunottamatta. Soseuta ne sileäksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana edelleen sekoittaen. Kaada kastike salaattikulhon pohjalle.
Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi ne isoiksi suupaloiksi. Kääntele salaatinlehdet kastikkeen joukkoon. Viimeistele salaatti ja ripottele päälle krutonkeja ja parmesanlastuja, sekä jos käytät jotain proteiinia esim. kanaa niin lisää sekin lopuksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti