lauantai 29. joulukuuta 2012

Marinoitu punasipuli


Meillä oli jouluna monen moista pikku syömistä marinoituja punasipulia, oliiveita, fetaa, 2 x valkosipuleita, mini porkkanoita joista ohje tulee tämän jälkeen... Näiden kanssa Serranon kinkkua ja Salamirenkaita, paholaisen hilloa kyytipojaksi ja itse tehtyä näkkileipää. NAMS!


Marinoitu punasipuli

500 g punasipuleita renkaina tai suikaleina
2 kpl valkosipulin kynttä viipaloituna
2 rkl rypsiöljyä
5 dl herukkamehua
½ - 1 dl sokeria
3 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa


Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipulirenkaita ja valkosipuliviipaleita öljyssä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Kaada mehu ja sokeri sipuleiden päälle. Keitä hiljalleen noin tunnin verran. Mausta seos punaviinietikalla ja suolalla. Kaada hilloke lasipurkkiin ja anna jäähtyä huoneen lämmössä, sulje purkki ja säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti