lauantai 29. joulukuuta 2012

Jouluhalko

Monena vuonna on tullut tehtyä tätä perinteistä herkkua. Muutama vuosi oli tässä väliä ja olin kyllä pihalla kuin lumiukko halon leipomisen suhteen... Ensinnäkin olin valinnut päälisuklaaksi vahingossa maitosuklaata kun sen piti olla tummaa suklaata, joten lopputulos ei ollut ihan sitä mitä piti olla. No, tekevälle sattuu.... Parit ärrä-päät kyllä lenteli muutenkin kun päälikerroksen vaahto ei halunut vaahtoutua aluksi.

Niin anteeksi tuo minun älyttömän taiteellinen koristelu... Voinen sanoa että PIKKASEN PAREMPAA, tilauksia otetaan vastaan, bu ha ha haaaa!


Jouluhalko

3 kpl munaa
90 g sokeria + hiukan pinnalle
60 g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

90 g maitosuklaata rouheena
2 dl kuohukermaa
2 rkl brandyä, rommia tai konjakkia

Koristelu:

400 g tummaa suklaata + koristeeksi päälle rouheeksi ja/tai lastuiksi
3 dl kuohukermaa
60 g valkosuklaata
tomusokeria
havunoksia


Vuoraa leivinpaperilla reunallinen uunipelti. Pane suureen lämmönkestävään kulhoon munat ja sokeri ja vatkaa vesihauteessa vatkaimella, kunnes seokseen jää vana, kun nostat vatkainta. Ota liedeltä ja vatkaa kylmäksi. Siivilöi kulhoon jauhot ja kaakao ja hämmennä lastalla. Kaada seos pellille ja levitä se lastalla tasaisesti reunoille asti. Paista 200 asteessa 12 minuuttia, varo ettei ole liian kauan, sillä silloin se alkaa mureta.

Ripoittele toiselle leivinpaperille sokeria tasaisesti ja kumoa torttupohja paperille. Irrota leivinpaperi ja rullaa kakku leivinpaperin kanssa rullaksi. Anna jäähtyä!

Pilko maitosuklaa rouheeksi. Vatkaa kerma ja alkoholi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Avaa kakkurulla varovasti ja levitä sille täyte. Rullaa kakku uudelleen. Leikkaa viistosti ns. puun oksa ja asettele rullat tarjoiluastialle.

Paloittele tummasuklaa. Kiehauta kerma pienessä kasarissa. Ota pois liedeltä ja laita suklaanpalat joukkoon, sekoittele ja suklaa sulautuu mukaan tasaisesti. Anna jäähtyä!

Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja levitä se lastalla kakkurullan päälle. Sulata valkosuklaata ja pane se pursottimeen, jossa on pieni kärkiosa. Pursota seosta halon päihin puumaisille rengaille. Koristele halon pinta suklaa rouheella tai lastuilla ja asettele havunoksat halon reunoille. Siivilöi tomusokeria lumiasateeksi, mutta vain hetkeä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti