sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Satay- kanaa ja kastiketta kookosriisin kera


Satay mun ja Koon heikkous, mutta ei vielä oltu kertaakaan saatu toivottua makua aikaiseksi. Kanaan maku löydettiin jo aikaisemmin, mutta tuo hitsin kastike ei vaan tuntunut onnistuvan. Nyt on sitä makua mistä pidämme siinä. Pähkinöitä voinee murskata pienemmäksikin mutta nyt jätin siihen vähän purutuntumaa.  Kookosriisi sopi mukavasti kyytipojaksi. Marinoi kana min 8 tuntia aikaisemmin.


Satay kanaa

1 tl jauhettua korianterinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
suolaa
1½ rkl öljyä
1 rkl curryjauhetta
1 rkl jauhettua kurkumaa
1½-2 dl kookosmaitoa
3 rkl sokeria
3 kpl naturel kanafilettä

Jos haluat tehdä vartaita niin puisia varrastikkuja.


Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää joko 3 osaan leikatut kanafileet puutikuissa tai palasiksi leikatut kananfileet. Anna maustua minimissään 8h. 

Paista palaset/tikut tai grillaa. 



Satay kastike

2½ dl suolapähkinöitä murskana
1 kpl sipulia hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kpl punainen chili hienonnettuna
1 tl - 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl ruokaöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 dl kookosmaitoa
2 rkl fariinisokeria
1 kpl limen mehua


Kuullota öljyssä sipulit, chili ja inkivääri. Lisää joukkoon juustokumina, sekoita ja anna maustua pannulla noin minuutin pari. Lisää sitten joukkoon kookosmaito, fariinisokeri, rouhitut pähkinät (morttelissa tai tehosekottimessa) ja limen mehu. Sekoita ja anna maustua hiljaisella lämmöllä noin 5 minuutin ajan. 



Kookosriisi

3 dl basmatinriisiä
1 kpl punasipulia hienonnettuna
1 rkl ruokaöljyä
5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
suolaa
1 kpl limen mehua


Kuullota sipuli ja lisää tämän jälkeen riisi, sekoita. Lisää vesi, kookosmaito ja suola. Anna liemen haihtua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi limen mehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti