tiistai 9. heinäkuuta 2013

Lihapullahodari

Kyllä ne hodarit menee kuule näinkin eli lihapullien kera. Lihapullat ja hodarit voi myös paistaa grillissä, vink vink, maku senkus paranee. Toki voi tehdä ihan uunilla, voileipägrillillä jne.. perinteisemmin tyyleinkin. Oli miten oli mut hyvää tää oli!



Lihapullahodari

Lihapulla:

400 g jauhelihaa
2 rkl soijaa
2 rkl Worcesterin kastike
1 rkl Dijon sinappia
1 kpl kananmuna
½ dl korppujauhoja
2 rkl oreganoa silputtuna
2 rkl persiljaa silputtuna
1 tl valkosipulisuolaa
1 tl rosé pippureita murskattuna
suolaa

Lisäksi:

hodari -sämpylöitä
vaaleaa cheddarjuustoa
kuivattua sipulia
chipotle kastiketta
basillikan lehtiä


Aloita tekemällä lihapullat eli sekoita kulhossa ensiksi kaikki muut aineet paitsi jauheliha. Sitten jauheliha sekoitetaan käsin hyvin mukaan. Pyöritelään pullat ja paistetaan kypsäksi joko grillipannulla tai grillissä. Sitten ne voinee laittaa sivuun ja vähän grillaillaan sämpylöitä. Kannet voi kääriä liinan sisään odottelemaan ja näin ne eivät kuivu. Uuni lämpeemään grillivastuksille ja pellille hodarin pohja, siihen chipotlekastiketta, lihapullia ja juustoviipaleita. Anna juuston sulaa pullien päälle mutta vain hetken, ettei pohja kovetu. Tämän jälkeen lisää chipotlea, kuivattua sipulia ja basillikan lehtiä. Kansi kiinni ja syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti