Korianterichimichuria meksikolaisittain
500 g naudan pihvifilettä / sisäfilettä ohuiksi viipaloituna n. 1 cm paksuisia
Marinadi:
1 kpl pieni sipuli hienonnetuna
1 kpl appelsiinin tai sitruunan mehua
2 kpl limen mehua
½ - 1 dl soijaa
½ - 1 dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
4 kpl valkosipulin kynttä
½ - 1 pnt korianteria hienonnettuna
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää pienet pihvit mukaan. Anna marinoitua vähintään 3h jääkaapissa.
Sitten pihvit grillataan ja tämän jälkeen viipaloidaan pienemmäksi. Alla loput ohjeet.
Korianterichimichuri:
1 pnt korianteria
1 pnt persiljaa
1-2 kpl limen mehua
2 kpl valkosipulin kynttä
½ - 1 tl kuminaa jauhettuna
1 kpl chili
suolaa
oliiviöljyä reilusti
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja lisää öljyä suht runsaasti että massasta tulee kastikemaista ja notkeeta.
Pico De Gallo / salsa:
1-2 rs kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 kpl pieni punasipuli hienonnettuna
2 kpl kevätsipulia varsineen hienonnettuna
1 kpl chili hienonnettuna
½ pnt korianteria hienonnettuna
3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1-2 kpl limen mehua
½ - 1 dl oliiviöljyä
suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua minimissään vartti.
Lisäksi fajitaslettuja, avocadoviipaleita, limeä...
Grillaa fajitasletut ja pistä liinan sisälle ettei kuivu. Kokoa fajitasletut eli lihaviipaleita, limessä pyöritettyjä avocadon viipaleita, korianterichimichuria ja Pico De Galloa eli salsaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti