lauantai 5. huhtikuuta 2014

Täyteläinen kinuskipuolukkapiirakka

Tätä ihanaa piirakkaa söin ekan kerran meidän "Heinävauva" ryhmässä ja pakkohan sen resepti olikin saatava. Tein tuossa aikaisemmin erään kinuskipuolukkapiirakan mutta kyl tää on vielä täyteläisempää tuplakinuskilla ;) Pysyy linjat kato kohillaan.... Alkuperäinen resepti taisi olla


Täyteläinen kinuskipuolukkapiirakka

Pohja:


125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa

Täyte:

5 dl puolukoita, punaisia viinimarjoja tai karpaloita
2 rkl sokeria

Kinuski:

4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
hiukan voita, kiillon saamiseen

Lisäksi: 

Päälle Wiener Nougat rouhetta tai mantelirouhetta


Sekoita pohjan kuivat aineet ja nypi voin kanssa murumaiseksi. Lisää kerma sekoittaen. Levitä voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja levityksessä, jos taikina tuntuu pehmeältä. Laita marjat piirakan pohjalle, sokeroi ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa, keitä sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää nokare voita, tulee kiiltävä pinta. Kaada hiukan jäähtyneen piirakan päälle ja koristele valitsemalla rouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti