Täyteläinen kinuskipuolukkapiirakka
Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
Täyte:
5 dl puolukoita, punaisia viinimarjoja tai karpaloita
2 rkl sokeria
Kinuski:
4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
hiukan voita, kiillon saamiseen
Lisäksi:
Päälle Wiener Nougat rouhetta tai mantelirouhetta
Päälle Wiener Nougat rouhetta tai mantelirouhetta
Sekoita pohjan kuivat aineet ja nypi voin kanssa murumaiseksi. Lisää kerma sekoittaen. Levitä voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja levityksessä, jos taikina tuntuu pehmeältä. Laita marjat piirakan pohjalle, sokeroi ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa, keitä sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää nokare voita, tulee kiiltävä pinta. Kaada hiukan jäähtyneen piirakan päälle ja koristele valitsemalla rouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti