sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Amerikkalaiset pannukakut

Serkkupoika kokkaili näitä kerran ja mehän oltiin heti MYYTY. Reseptinä toimi Myllyn Paras pannariohje. Niin kuin hekin siellä olivat todenneet että heidän suosituimpia reseptejä niin voin todellakin yhtyä tähän. Muista paistella pannukakkuja miedolla lämmöllä, sillä ne ruskistuu nopeasti mutta sisältä jää muuten raa'aksi. Maltti on nyt valttia. Mä tein illalla puolet ja aamulla tein aamupalaksi loppupuolen.


Amerikkalaiset pannukakut noin 12-15 kpl


3 kpl kananmunia
3 rkl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 dl maitoa
2 dl piimää
voita paistamiseen


Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä. Näin tulee paksua pannaritaikinaa.


Kuumenna pannu kuumaksi ja miedonna sitten lämpötilaa. Käytä voita paistamiseen. Muista maltti on valttia ja saat ihanan pullukoita pannukakkuja. Tarjoile vaahterasiirapin, suklaakastikkeen, kinuskikastikkeen, hillojen, marjojen, hunajan, hedelmien, kermavaahdon ja/tai suklaapähkinävoin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti