torstai 23. maaliskuuta 2017

Pikaleipä


Viikonloppuaamu ja perskatti eihän meillä ollutkaan leipää ja KAIKKI halusi leipää aamupalana. No ei muuta kuin hihat ylös ja pikaleipää tekemään. Tää on mun historian helpoin leipäohje ikuna. Hiukanhan tuo pikaleipä halkeili kun sitä leikeltiin mutta maku kyllä voitti taas tuon ulkonäön, pehmeetä ja maukasta. Tosin jos olisimme antaneet leivän vähän levätä niin luulenpa että tuo leikkaaminenkin olisi sujunut hiukan lupsakammin, mutta leipähimo oli päällä niin äkkiä kimppuun. Tämä pikaleipäohje ei tarvii veivaamisia tai kohotteluita, aineet yhteen ja vuokaan let's go!

Ohjeen pohja lähti Myllyn Paras sivuilta


Pikaleipä

4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1½ tl suolaa
2½ dl maitoa tai muuta nestettä
½ dl öljyä
100 g valkosipulituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa
2 rkl hunajaa
1 kpl kananmunia
(pähkinöitä tai siemeniä)


Sekoita kuivat aineet kulhossa sekasin ja lisää kaikki muut aineet järjestyksessä. Laita suorakaiteen malliseen leipävuokaan kaurahiutaleita pohjalle ja kaada taikina päälle. Ripottele lisää kaurahiutaleita. Paita pikaleipä 225 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin värinen ja on kypsä keskeltä. Koita tikulla ihan vaan varmuuden vuoksi eli leipä on valmis jos tikkuun ei jää taikinaa. Ota leipä uunista ja odota hetki tai käy kiinni samantien! 


3 kommenttia:

  1. NO jopa onkin helppo ohje eikä näköjään tarvitse mitään nostatetta, tämä menee kyllä talteen meilläkin :)

    VastaaPoista
  2. No olihan siellä leivinjauhe, mä oon sellanen hätähousu, mut loppu hyvin kaikki hyvin. Aurinkoista loppuviikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari kiitos ja hätähousuis on mahtava asia... jos ei muuta niin välillä suusta livahtaa sammakoita ja sit vaan ongitaan takasin päin :D

      Poista