maanantai 24. kesäkuuta 2013

Synttärikemut Herra F tyyliin











 Meijän pikkumiehen kaksi vuotis juhlat vietettiin monessa erässä ja tässä niistä suurimpien tarjottavat. Hyvin meni kaikki kaupaksi. Oma uusi suosikki on suklaiset vaahtokarkit, nami nami...Paljon oli tarjolla semmosta mitä onkin jo täällä Ruokapankissa mm. kanawräpit, lihapullat, perunasalaatti, Rocky Roadsit, karjalanpiirakat jne... Mutta löytyy myös uutta joista reseptit löytyykin perästä päin mm. suklaamoussekakku, vihersalaatti, yrttikastike, pizzarullat...


Pizzarullat

voitaikinaa ja jauhoja
chorizo viipaleita
ketsuppia
ananasmurskaa
juustoraastetta
oreganoa
oliiviöljyä


Sulata valmis voitaikina. Kauli jauhojen kanssa suorakaiteen malliseksi ohueksi levyksi. Levitä päälle mitä tekee mieli. Mä laitoin ihan vaan ketsuppia, chorizoa, ananasta, oreganoa ja juustoa. Rullaa käärretortuksi ja leikkaa viipaleiksi. Laita uunipellille makaamaan. Paistoin 225 asteessa kunnes pinta tuli ruskeaksi noin 13-15 minuuttia. Lopuksi päälle oliiviöljyä ja tarjolle.


Vihersalaatti ja yrttikastike

2-3 eri salaattia revittynä
reilu kourallinen pinjansiemeniä paahdettuna
pekaanipähkinöitä
rucolaa
yrttejä


Revi salaatit kulhoon, rucolat, yrtit esim. basillikaa, persiljaa silputtuna, paahdetut pinjansiemenet ja pekaanit päällimmäiseksi. Kaada juuri ennen tarjoilua yrttikastike päälle. Alla ohje.


Yrttikastike

½ pnt basillikaa
½ pnt persiljaa
1 kpl  valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
sokeria
oliiviöljyä
chilirouhetta pikkiriikkisen
sitruunan mehua


Sekoita kaikki aineet keskenään.


Perunasalaatti

10 kpl perunaa
1½ tl gourmet-suolahiutaleita
mustapippuria myllystä
½ dl juoksevaa margariinia, oivariinia jne..
1 kpl iso punasipuli
2-3 kpl valkosipulin kynttä
1 rkl sokeria
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1 prk 200g kermaviiliä
1 prk 200g Valio Viola omena-piparjuuri tuorejuustoa tai jotain muuta

Pese perunat ja halkaise ne pystysuunnassa 8 osaan. Laita lohkot pellille jossa on leivinpaperi. Ripoittele päälle 1 tl suolaa, mustapippuria ja valuta margariinia ympäri ämpäri perunoiden päälle. Sitten perunat uuniin 200 asteeseen n. 30min (ota pois kun perunat saavat väriä).

Perunat kun ovat uunissa niin kuori sipuli ja leikkaa puolikkaita renkaita tai pienemmiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Laita kaikki sipulit tilavan kulhol pohjalle (semmoiseen mihin mahtuu myös perunat) lisää sipulien päälle sokeri, etikka ja 0,5 tl suolaa. Sekoita kunnolla ja anna sipulien marinoitua.

Valmista dippi eli kermaviili ja tuorejuusto sekoitetaan keskenään.

Lisää perunat sipulien päälle ja sekoita ne keskenään hyvin. Ja ei muuta kuin dippailemaan!


Suklaa vaahtokarkit

vaahtokarkkeja
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata


Sulata suklaat vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Dippaa vaahtokarkkeja suklaassa joko puoliks tai kokonaan. Nostele varovasti kovettumaan jääkaappiin jollain astialla. Sitten vaan napostelemaan ja sopis hyvin myös jäätelöannoksiin.


Suklaamoussekakku

Ohje löytyi huippu hyvästä Glorian ruokakirjasta, numero kuutosesta.


Pohja

6 kpl kananmunia
3 dl sokeria
1½ dl voisulaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Täyte

175 g tummaa suklaata
½ dl vahvaa kahvia
2 kpl kananmunan keltuaista
2 kpl kananmunan valkuaista
2 dl vatkattua kuohukermaa

1 dl appelsiinimehua

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl pehmeää voita


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voisula. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää seos varovasti sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina irtopohjavuokaan (24cm). Paista uunin alatasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Käännä kakku alustalle ja anna jäähtyä kakkuvuoan alla rauhassa.
Tee täyte. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kahvi. Sekoita. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon keltuaiset sekoittaen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto ja vatkattu kermavaahto suklaaseokseen varovasti sekoittaen. Laita jääkaappiin jäähtymään ja jähmettymään.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita tarjoiluastiaan alin osa ja kostuta kevyesti, lisää täytettä ja laita seuraava pohja ja toimi kuten edellä ja sitten kolmas, mutta päälle ei tule kuin hyvin kevyesti kostuketta. Laita kakku jääkaappiin yön yliksi kostumaan ja maustumaan.
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloitellut suklaapalat joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Lisää voinokare ja sekoita. Anna seoksen viilentyä huoneenlämpöiseksi.
Levitä suklaaseos kakun päälle ja reunoille. Koriste tai tarjoile sellaisenaan, mutta anna ennen tarjoilua sen vielä kovettua jääkaapissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti