keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Bruchettat x 2


Tomaattinen bruchetta

tomaatteja kuutioituna
valkosipulia murskattuna
oliiviöljyä
basilikaa silputtuna
suolaa
mustapippuria


Lisäksi: esipaistettuja patonkeja viipaloituna ja sormisuolaa


Valmista valkosipuliöljy eli murskaa valkosipulia oliiviöljyn sekaan ja sekoita. Anna öljyn maustua hetki huoneenlämmössä. Kuutioi tomaatit, murskaa mukaan valkosipulia ja silppua basilika. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla, lorauta mukaan hieman oliiviöljyä. Anna maustua vartin verran. Viipaloi patonki ja voitele ne valkosipuliöljyllä. Paista uunissa patongin ohjeen mukaan eli noin 225 asteessa 10 minuuttia. Kunnes pinta on saanut vähän väriä. Lusikoi päälle tomaattiseosta ja ripottele hieman sormisuolaa päälle, tarjoile mahdollisimman pian ettei leivät lötkisty.



Tapenade bruchetta

Fetatahna:


200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt fetaa murustettuna


Tapenadetahna:


20-30 kpl Kalamata oliiveita
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
10 kpl basilikan lehtiä
1 kpl valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
mustapippuria


Lisäksi: esipaistettuja patonkeja viipaloituna, valkosipulia, oliiviöljyä, sormisuolaa ja basilikan lehtiä.


Aloita fetatahnasta eli sekoita tuorejuusto ja feta keskenään hyvin sekaisin ja laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan. Valmista tapenadetahna eli laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna koneen laulaa. Laita sivuun maustumaan. Valmista valkosipuliöljyä eli sekoita oliiviöljyä ja hienonnettua valkosipulia sekaisin, anna maustua hetken. Viipaloi patongit ja voitele valkosipuliöljyllä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kunnes leivät ovat saaneet kauniin pinnan päällensä. Lusikoi päälle fetatahnaa ja sen päälle tapenadea, basillikalehti koristeeksi ja ennen tarjoilua vielä sormisuolaa hiukan päälle. Ei muuta kuin iske kiinni leivän päälle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti