Tämmöistä pientä "kevyttä" talvipäivään. Kotitekoiset sipulipihvit ja perunamuusia, lisäksi "kevyttä" kermakastiketta.
Sipulipihvit
400 g jauhelihaa
½ prk kermaviiliä
1 ps sipulikeittoa
rose-pippureita hienonnettuna
mustapippuria
voita
Lisäksi: 3 kpl sipulia kuullotettuna
Sekoita kaikki aineet masaaan ja pyöritä ekaksi ns. lihapulla jonka sitten litistät. Paista voissa. Kuullota sipulirenkaat voissa hiljalleen, silloin tällöin kääntäen. Tarjoa sipulikastikkeen ja muusin kanssa. Ja vatsa kiittää!
Sipulikastike
voita
2 kpl valkosipulia hienonnettuna
3,3 dl kuohukermaa
2 tl härkäfondueta
1 rkl Maizenaa
2-3 rkl kuivattua paahdettua sipulia
rose-pippureita
suolaa
mustapippuria
Kuullota valkosipulit voissa ja lisää kuohukerma sekoittaen mukaan. Lisää fondueta, Maizena, paahdettu sipuli ja mausta. Anna kiehua ja laske lämpötila hiljaiselle. Mauista välillä ja sekoita.
Perunamuusi
keitettyjä perunoita
suolaa
voita
lämmitettyä maitoa
Sekoita kaikki aineet sekaisin ja maista jotta koostumus on sopivaa. Toiset tykkää paksusta ja toiset lötköstä tai toiset klönteillä ja toiset tasaisesta muusista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti