keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kotoinen sipulipihvi

Tämmöistä pientä "kevyttä" talvipäivään. Kotitekoiset sipulipihvit ja perunamuusia, lisäksi "kevyttä" kermakastiketta.




Sipulipihvit


400 g jauhelihaa
½ prk kermaviiliä
1 ps sipulikeittoa
rose-pippureita hienonnettuna
mustapippuria
voita

Lisäksi: 3 kpl sipulia kuullotettuna



Sekoita kaikki aineet masaaan ja pyöritä ekaksi ns. lihapulla jonka sitten litistät. Paista voissa. Kuullota sipulirenkaat voissa hiljalleen, silloin tällöin kääntäen. Tarjoa sipulikastikkeen ja muusin kanssa. Ja vatsa kiittää!





Sipulikastike


voita
2 kpl valkosipulia hienonnettuna
3,3 dl kuohukermaa
2 tl härkäfondueta
1 rkl Maizenaa
2-3 rkl kuivattua paahdettua sipulia
rose-pippureita
suolaa
mustapippuria




Kuullota valkosipulit voissa ja lisää kuohukerma sekoittaen mukaan. Lisää fondueta, Maizena, paahdettu sipuli ja mausta. Anna kiehua ja laske lämpötila hiljaiselle. Mauista välillä ja sekoita.




Perunamuusi


keitettyjä perunoita
suolaa
voita
lämmitettyä maitoa




Sekoita kaikki aineet sekaisin ja maista jotta koostumus on sopivaa. Toiset tykkää paksusta ja toiset lötköstä tai toiset klönteillä ja toiset tasaisesta muusista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti