torstai 13. helmikuuta 2014

Kevyesti: Basillika, feta ja jauheliha sörsselsön

Ideahan lähti tuosta mun uunirisotosta, mutta mähän en ny voi semmoista syödä... Joten tein sitten oman version kevyesti -versiolla.


Kevyesti: Basillika, feta ja jauheliha sörsselsön, 4 annosta


400 g paistijauhelihaa
2 kpl sipulia hienonnettuna
4 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
200 g vihreä paprika kuutioituna
500 g kesäkurpitsaa kuutioituna
(1 tl lihafondyeta)
½ dl vettä
suolaa
mustapippuria
150 g 3% fetakuutioita tai murua tai salaattijuustoa
½-1 pnt basillikaa hienonnettuna
2 pientä lorausta oliiviöljyä


Ruskista sipuli tilkassa öljyä ja heitä perään jauheliha ruskistumaan. Hienonna puolet valkosipulista mukaan. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa pikkuriikkisen fondyeta makua antamaan. Lisää vesi ja sekoita. Laita uunivuokaan. Kippaa fetakuutiot päälle. Sekoita lasisa silputtu basillika, loput valkosipulisilpusta ja lisää mustapippuria ja toinen pikku tilkka öljyä. Kaada uunivuoan päälle ja paista koko sörsseli 220 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes feta on saanut vähän väriä. Syö salaatin tai pastan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti