Suklaa-vaniljakakku
pohja:
6 kpl kanamunaa
3 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
vaniljakreemi:
6 kpl kananmunankeltuaista
1½ dl sokeria
4½ rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 kpl vaniljatanko halkaistuna
tomusokeria
suklaakuorrute:
200 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
kostuta maidolla
Valmista kakkupohja. Lämmitä uuni 190 asteiseksi. Erota keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Laita 2/3 sokerista keltuaisten sekaan ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää loput sokerit ja vatkaa, kunnes massa on valkoinen ja kiinteä. Sähkövatkaimella riittänee minuutti. Sekoita ensin 1/3 valkuaisvaahdosta keltuaismassaan ja kääntele sitten loput valkuaisvaahdosta mukaan seokseen. Siivilöi jauhot mukaan taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (22 cm:n halkaisija) ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 20 minuuttia.
Valmista vaniljakreemi. Laita kulhoon keltuaiset ja 1/3 sokerista ja vispaa seos vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi jauhot sekaan ja sekoita hyvin. Keitä kattilassa maito ja jäljellä oleva sokeri sekä vaniljatanko. Kiehauta. Kun seos kiehahtaa, kaada 1/3 maitoseoksesta kananmunaseoksen päälle, sekoittele. Kaada sitten kulhon sisältö kattilaan ja anna kiehahtaa. Keitä kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos kulhoon ja puuteroi tomusokerilla. Se estää kalvon muodostumisen. Laita kulho jääkaappiin.
Valmista suklaakuorrute. Laita kerma kattilaan, lisää pilkottu suklaa ja lämmitä, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute sileää.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta ne maidolla, paitsi päälikerrosta. Levitä jäähtynyt vaniljakreemi kakun väliin ja kuorruta suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti