maanantai 1. syyskuuta 2014

Avomaankurkkurelissi


Kotona oli muutama avomaankurkku ja jotainhan niistä piti sitten tehdä. Tehtiin viikonloppuna hodareita ja aattelin että niille lisukkeeksi tekee avomaankurkuista relissin. Voi POJAT ja TYTÖT, kylläpä oli herkkua! Tätä pitää tehdä todellakin uudestaan isomman satsin. Nyt tein minisatsin kokeeksi ja kerrallahan se meni parempiin suihin. Relissi säilyy kuukausia puhtaissa lasipurkeissa.


Avomaankurkkurelissi minisatsina

4 kpl avomaankurkkua raastettuna
3 kpl valkosipulinkynttä raastettuna
1 kpl punasipuli hienonnettuna
½ dl vettä
½ dl vaaleaa etikkaa, itse laitoin puolet väkiviinaa ja puolet valkoviinietikkaa
½ rkl sormisuolaa
½ rkl sinapinsiemeniä

Aloita raastamalla avomaankurkut ja valkosipulin kynnet. Laita kulhoon ja sekoita mukaan hienonnettu sipuli. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita hyvin. Anna maustua vuorokauden TAI kuten me tehtiin eli syötiin samantien hodareiden kanssa. Voit tietty purkittaa ja syödä pikku hiljaa pikkuriikkisesti ;)

PS. Jos haluat esim. tuplamäärän, niin kaikki määrät vaan tuplaat ja se olis sitten siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti