perjantai 7. marraskuuta 2014

Korvapuustit


Mä en muista koska olisin viimeks tehnyt korvapuusteja. Aattelin että pitäähän niitä tehdä, koska ne ovat meidän pikku-ukkelin herkkuja. Valion sivuilta löysin tämän ohjeen muutes ja sain kyllä niistä tosi meheviä kun muistaa pitää taikinan sopivan löysähkönä, kohottaa riittävästi, vaivata ja paistaa uunissa juuri sopiva aika. Helppoa vai mitä, noh eka pellillinen onnistui aivan super hyvin, toka ja kolmas vähän unohtu uuniin, muttei kärventynyt sentäs. Ohjeessa luki 34 kappaletta, mutta jälleen kuten mulla tuntuu olevan tapana taisin tehdä vähän isompia koska sain 24 kappaletta.

Hyvää Isäinpäivää!

T. Ruokapankki



Korvapuustit

50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 16 dl vehnäjauhoja, itellä meni 15 dl
150 - 200 g voita

Täyte:

100 g voita
1 dl sokeria 
2 rkl kanelia




Lisäksi:

 esim. hienoa sokeria, rae-sokeria, mantelimurua, mantelilastuja jne.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoo kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm levyksi. Levitä levyille pehmeä voi ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Kohota liinan alla.

Voitele kohonneet puustin kananmunalla. Ripottele pinnalle esim. mantelilastuja. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 8-12 minuuttia riippuen pullan koosta. Pullahan on ihan parasta juuri uunista tulleena eli ei muuta kuin kimppuun!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti