Pestorullat |
Sipulirullat |
Sipuli- ja pestorullat
taikina:
500 g maitorahkaa
500 g voita, huoneen lämpöistä
1 l vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
pestotäyte:
1 prk pestoa mutta jos vaan viitsit niin tee itse pesto
2-3 dl cheddarraastetta
Lisäksi: kananmunaa voiteluun
sipulitäyte:
3 kpl sipulia renkaina
oliiviöljyä
voinokare
suolaa
1 tl sokeria
1-2 rkl timajamisilppua
2-3 dl cheddarraastetta
Kuullota sipulirenkaita öljyssä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää voi ja mausteet. Anna vielä lisää kuullottua ja karamellisoitua.
Sekoita keskenään rahka ja huoneen lämpöinen voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli (itse en kaulinut vaan käsin taputtelin taikinan sopivaksi) suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Voitele toinen levy pestolla ja levitä cheddarraastetta. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 2-3 cm levyisiä viipaleita. Nosta viinerivuokiin ja voitele kananmunalla. Levitä toiselle levylle sipulitäytettä ja cheddarraastetta. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 2-3 cm levyisiä viipaleita. Nosta viinerivuokiin ja voitele kananmunalla.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Noh, mulla meni enemmän paistoaikaa, koska mun rullat oli jättejä noihin Hellapoliisin rulliin ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti