maanantai 17. marraskuuta 2014

Sipuli- ja pestorullat

Pestorullat

Sipulirullat
Ohje napattu Hellapoliisin sivuilta. Tosin olen vähän muuttanut reseptiä täytteiden osalta. Sipulitäyte oli kaikkien mieleen. Pestotäyte jäi vähän vaisuksi, koska käytin valmista pestoa... seuraavalla kerralla teen omat pestot niin johan maistuu. Täytteeksihän käy vaikka mitä eli oikeastaan vain taivas on rajana. Rullista tuli ihanan kuohkeita. Taisin tehdä vähän reilumpia rullia kuin Hellapoliisi, sillä hän lupaili 40 kpl ja ite sain noin 25 kpl.

Sipuli- ja pestorullat 

taikina:

500 g maitorahkaa
500 g voita, huoneen lämpöistä
1 l vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

pestotäyte:

1 prk pestoa mutta jos vaan viitsit niin tee itse pesto
2-3 dl cheddarraastetta
Lisäksi: kananmunaa voiteluun

sipulitäyte:

3 kpl sipulia renkaina
oliiviöljyä
voinokare
suolaa
1 tl sokeria
1-2 rkl timajamisilppua
2-3 dl cheddarraastetta

Kuullota sipulirenkaita öljyssä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää voi ja mausteet. Anna vielä lisää kuullottua ja karamellisoitua.

Sekoita keskenään rahka ja huoneen lämpöinen voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli (itse en kaulinut vaan käsin taputtelin taikinan sopivaksi) suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Voitele toinen levy pestolla ja levitä cheddarraastetta. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 2-3 cm levyisiä viipaleita. Nosta viinerivuokiin ja voitele kananmunalla. Levitä toiselle levylle sipulitäytettä ja cheddarraastetta. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 2-3 cm levyisiä viipaleita. Nosta viinerivuokiin ja voitele kananmunalla.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Noh, mulla meni enemmän paistoaikaa, koska mun rullat oli jättejä noihin Hellapoliisin rulliin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti