Rapea broilerinrinta tai kukon tai kanan, mitä näitä ny on
2-4 kpl broilerinrintaa
2 rkl öljyä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Jos on aikaa ota broilerinrinnat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruuan valmistamista. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Suolaa ja pippuroi liha. Laita öljy kuumalle paistinpannulle ja paista rintoja nahkapuoli alaspäin pari minuuttia, kunnes nahka on kullanruskea ja rapea. Alenna tarvittaessa lämpöä, ettei nahka pala. Käännä rinnat, lisää voi pannulle ja paista kaunis väri toisellekin puolelle. Kauho samalla vaahtoavaa voita broilerin päälle. Nosta rinnat vuokaan ja mausta pippurilla ja suolalla. Kypsennä uunissa 13-15 minuuttia. Ota liha uunista ja anna sen levät vähintään 5 minuuttia. Viipaloi ja tarjoile harissaporkkanoiden ja mössätyn avokadon kanssa.
Harissaporkkanat
2-4 kpl porkkanaa
1 rkl kookosöljyä
loraus vettä
½ kpl appelsiinin raastettu kuori
1 rkl appelsiinin mehua, mä laitoin kyl enempi
2 tl limetin mehua
1½ rkl juoksevaa hunajaa
½ rkl harissatahnaa
suolaa
Mössätty avokado
2 kpl isoa avokadoa
½ kpl limetin mehua
½-1 dl korianteria hienonnettuna
suolaa
Muussaa avokado haarukalla. Sekoita loput ainekset joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile rapean kanan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti