torstai 11. joulukuuta 2014

Rapeat vaivaamattomat sämpylät


Tämäkin löytyi kätevästi Valion sivuilta. Eli kysessä on sämpylät mitä ei vaivata ja annetaan kohota yön yli jääkaapissa. Näppärää. Muuten ei paljon kaupassa tarvii pohtia kauppalistaa näihin sämpylöihin koska tarvitaan vain 4 eri raaka-ainetta ellei halua lisää siemeniä tai pähkinöitä mukaan. Ohjeessa luvattiin 20 sämpylää, MUTTA meikäläinen kun on kyseessä niin taisin saada puolet tuosta määrästä.....


Rapeat vaivaamattomat sämpylät

1 l sämpyläjauhoja
2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
5 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maito. Sekoita tasaiseksi massaksi. Peitä kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin 12-18 tunniksi. Ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kaada se jauhotetulle alustalle ja laita kelmu taikinan päälle. Poista kelmu. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna. Leikkaa noin 20 palaa tai meikkis ihan vaan otti sopivia paloja ja vähän muotoilin sit nakkasin uunipellille. Paista 225 asteessa 18-23 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti