Hitto, kaippa tääkin päivä menee sohvalla levyttäessä eli kuumetta pukkaa edelleen... Ihme kyllä ei väsytä mut pää painaa 100 kg.
Quiche Lorraine G
pohja:
100 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl tattarijauhoja
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vuohenmaitojuusto goudaa raastettuna
1 dl kaurafraisea
voiteluun:
oliiviöljyä tai voita
täyte:
400 g saunapalvikinkkua suikaleena
100 g purjoa silputtuna
1 ruukku persiljaa silputtuna
½ ruukkua timjamaia silputtuna
150 g vuohenmaitojuusto goudaa raastettuna
munamaito:
3 kpl kananmunaa
2 dl kaurakermaa
mustapippuria
suolaa
Sekoita taikinan kaikki aineet sekaisin ja voitele vuoka öljyllä tai voilla. Painele taikina vuokaan esim. leivinpaperia apuna käyttäen. Laita piirakkapohja uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi.
Sekoita täyteaineet keskenään ja sekoita vatkaten munamaitoseos omassa kulhossa. Laita täyteaineet piirakan päälle ja kaada munamaito lopuksi täytteiden ylle. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna heken vetäytyä ennen tarjoilua mutta tarjole se silti lämpöisenä, joko sellaisenaan tai iltapalalla salaatin kanssa.
Okei nyt täytyy myöntää, mutta en ole koskaan törmännyt kaurafraiseen ( vai olenko ;) ?? ) Tämä ohje kuulostaa todella hyvältä, ( nyt kun olen yrittänyt olla ilman valkoisia jauhoja ) ja menee varmasti testiin jossain vaiheessa.
VastaaPoistaSari se kaurafrase on Oatlyn creme fraise tyyppinen sydeemi eli tuo musta-valkoinen purkki löytyy kaupan maistokaapista kermaviilien jne. viereltä. Kantsii kokeilla, hiukan ehkä makeampi kuin tuo maitopohjainen normaali creme fraise.
PoistaEikös voi ole tehty maidosta?
VastaaPoistaKyllähän voi on maidosta tehty ja jos ohjeesta haluaa maidottoman niin voi käyttää margariinia.
PoistaNäyttää hyvältä! Kuuluuko tuo 1 dl vuohenmaitojuusto goudaa raastettuna tuonne pohjaan vai onko se lipsahtanut sinne vahingossa, kun se löytyy täytteestä myös?
VastaaPoistaMyös pohjaan goudaa 👍
Poista