Kannattaa muuten testaa esim. tätä mun tomaattikastiketta pizzalle ja Ruokapankin resepteistä löytyy myös useampi tomaattikastike mikä soveltuu pizzalle tässä muutama kirsikkatomaattikastike ja tulinen tomaattikastike. Tomaattikastikeen voi tehdä esim. pohjan kohotusajalla. Tästä pizzapohja ohjeesta saa 2 pellillistä tai 4 pienempää pizzaa.
Tomaattikastike
4 kpl tomaatteja kuutioituna
kourallinen kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
1 kpl salottisipulia
1-2 kpl valkosipulinkynttä
oreganoa
mustapippuria
suolaa
Worchester kastiketta
basillikaa silputtuna
Laita kaikki aineet tehosekoittimeet pois lukien Worchesterin kastike ja basillika. Surauttele muutaman kerran että tomaatit menevähän pienmmäksi, ihan tasaista ei tarvitse olla. Kaada kattilaan ja anna lämmetä hiljalleen, mausta Worchesterin kastikkeella sekä silputulla basillikalla. Anna maustua vähintään 30 minuuttia, mitä kauemmin haudutat niin sen parempaa siitä tulee.
Gluteeniton pizzapohja
400 g lämmintä vettä
½ ps kuivahiivaa
suolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
100 g tattarijauhoja
60 g kookosjauhoja
50 g maizenaa
20 g maissijauhoja
20 g kaurajauhoja
20 g psylliumia
Sekoita lämpöiseen veteen kuivahiiva, suola, hunaja ja oliiviöljy. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja vatkaa vatkaimella tai yleiskooneella niin että massa on tasaista taikinaa (taikina on löysähköä). Laita taikina kulho esim. muovipussin sisälle tai peitä kulho jollain ja anna kohota lämpimässä 2 tuntia.
Ota sopiva pala taikinaa eli esim. jaa taikina 4 jos teet neljä pientä pizzaa. Laita leivinpaperille vähän tattarijauhoja. Kaulitse ohut pitsa ja jos meinaa tarttua kaulimeen niin lisää vähän tattarijauhoja. Tee näin jokaiselle pohjalle.
Täytä pizza esim. tomaattikastiketta, mozzarellaa tai vuohenjuustoraasteella, prociuttoa ja päälle loraus oliiviöljyä sekä sormisuolaa. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes pizza on kypsä ja päältä kauniin värinen. Tarjoile tuoreiden yrttien kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti