keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Gluteeniton pizzapohja ja tomaattikastike

Täs tää ny on mitä tossa viikonloppuna lupailin eli gluteeniton pizzapohja. Siinäpäs on ollut taas näitä haasteita saada semmoinen, mitä voi kaulia ja missä on sitkoa plus muistuttais oikeeta pizzapohjaa. Tässä oon tehnyt, kokeillut ja osan taikinoista heitellyt suoraan roskiin. Mul oli ongelma että pohjasta tuli piirakkapohjamainen tai sitten semmoista kivikovaa tavaraa millä olis voinut muuraa talon tai sitten niin löysää ettei pysy kasassa sitten millään. Tää on nyt ehdottomasti parhain ja onnistunein väännös, sekä maistu koko perheelle myös kriitikoista kovimmalle 4 vuotiaalle pikku-ukkelille.

Kannattaa muuten testaa esim. tätä mun tomaattikastiketta pizzalle ja Ruokapankin resepteistä löytyy myös useampi tomaattikastike mikä soveltuu pizzalle tässä muutama kirsikkatomaattikastike ja tulinen tomaattikastike. Tomaattikastikeen voi tehdä esim. pohjan kohotusajalla. Tästä pizzapohja ohjeesta saa 2 pellillistä tai 4 pienempää pizzaa.


Tomaattikastike 

4 kpl tomaatteja kuutioituna
kourallinen kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
1 kpl salottisipulia
1-2 kpl valkosipulinkynttä
oreganoa
mustapippuria
suolaa
Worchester kastiketta
basillikaa silputtuna

Laita kaikki aineet tehosekoittimeet pois lukien Worchesterin kastike ja basillika. Surauttele muutaman kerran että tomaatit menevähän pienmmäksi, ihan tasaista ei tarvitse olla. Kaada kattilaan ja anna lämmetä hiljalleen, mausta Worchesterin kastikkeella sekä silputulla basillikalla. Anna maustua vähintään 30 minuuttia, mitä kauemmin haudutat niin sen parempaa siitä tulee. 



Gluteeniton pizzapohja

400 g lämmintä vettä
½ ps kuivahiivaa
suolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
50 g maizenaa
20 g maissijauhoja
20 g kaurajauhoja


Sekoita lämpöiseen veteen kuivahiiva, suola, hunaja ja oliiviöljy. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja vatkaa vatkaimella tai yleiskooneella niin että massa on tasaista taikinaa (taikina on löysähköä). Laita taikina kulho esim. muovipussin sisälle tai peitä kulho jollain ja anna kohota lämpimässä 2 tuntia. 

Ota sopiva pala taikinaa eli esim. jaa taikina 4 jos teet neljä pientä pizzaa. Laita leivinpaperille vähän tattarijauhoja. Kaulitse ohut pitsa ja jos meinaa tarttua kaulimeen niin lisää vähän tattarijauhoja. Tee näin jokaiselle pohjalle. 

Täytä pizza esim. tomaattikastiketta, mozzarellaa tai vuohenjuustoraasteella, prociuttoa ja päälle loraus oliiviöljyä sekä sormisuolaa. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes pizza on kypsä ja päältä kauniin värinen. Tarjoile tuoreiden yrttien kanssa! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti