perjantai 23. lokakuuta 2015

Samettinen sienipiirakka

Kokkaa ja kuvaa -kurssin satoa ja voi sissus tää oli hyvää.  En voi kuin suositella kokeilemaan eli hihat ylös ja leipomaan. Hauskaa viikonloppua itse kullekin!


Sienipiirakka

täyte:

2 dl sieniä esim. kanttarellia
2 kpl salottisipulia hienonnettuna
oliiviöljyä
1 prk creme fraisea 
4 dl turkkilaista jogurttia
1-2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl balsamietikkaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
1 kpl kananmuna

pohja:

100 g voita, huoneenlämpöinen
1 kpl kananmunaa, huoneenlämpöinen
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl oliiviöljyä

lisäksi: 

vuoan jauhottamiseen nokare voita sekä 2 rkl korppujauhoja
1 pieni pussi pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl tryffeliöljyä
1 tl balsamiviinietikkaa
suolaa
1 ruukku rucolaa


Revi sienet pienemmiksi. Kuullota salottisipuli oliiviöljyssä. Sekoita kulhossa sienet, sipulit, creme fraise, jogurtti, suola, sokeri, balsamietikka, mustapippuri, muskottipähkinä ja kanamuna. Laita täyte hetkeksi sivuun odottamaan.

Valmista piirakkapohja eli sekoita voi ja kananmuna yhteen vatkaimella. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Yhdistä aineet keskenään ja lisää loraus öljyä. Voitele vuoka ja leivitä korppujauhoilla. Muotoile taikina vuokaan aina reunoille asti. Paista pohja 200 asteessa noin 12 minuuttia. Lisää sienitäyte ja paista lisää kunnes kaikki on hyytyneet ja piirakka on saanut kauniin värin. Paistamisen arvioaika noin 15 - 20 minuuttia.

Paahda pinjansiemenet pannulla kevyesti. Sekoita öljyt, etikka ja suola kulhon pohjalla. Pyöräytä rucola ja pinjansienet seoksessa. Tarjoile piiras haaleanana rucolaseoksen kanssa. 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti