torstai 1. lokakuuta 2015

Pinaattijuustokolmiot

Kokkaa ja kuvaa -kurssin satoa. Nää oli mun yhet ihan suosikit eli pinaattijuustokolmiot. Tän takia mä huutelin että saako filotaikinaa myös gluteenittomana? Filotaikinasta on kyllä moneksi, kun sitä vaan osaa käyttää eli siinä saa olla ihan vikkelä ettei taikina kuivu liikaa. Suosittelen testaamaan. Sillä voi tehdä niin makeita kuin suolaisia herkkuja. Näissä pinaattijuustokolmioissa on vähän semmoinen lähi-itämäinen henki.


Pinaattijuustokolmiot


Pohja, välikerrokset ja kuori :

1 pkt filotaikinaa, löytyy kaupan pakkasesta
oliiviöljyä

Pinaattitäyte:

200 g pakastepinaattia
1 kpl sipulia hienonnettuna
1 rkl pinjansiemeniä
200 g fetajuustoa
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Juustotäyte:

2 prk rahkaa
1 kpl kananmuna
1 dl tuoretta tai 1rkl kuivattua minttua 
2-3 rkl sokeria

Lisäksi:

hunajaa ja kanelia


Kuullota sipulit, lisää jäinen pinaatti palasina ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon pinjansiemenet sekä pippuria ja suolaa maun mukaan. Valmista seuraavaksi juustotäyte. Valuta rahka, sekoita joukkoon muna, sokeri ja minttu.

Avaa sulanut filotaikinapaketti. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle taikinalevyjä muutama kerros päällekkäin niin että jokaiseen levy sivellään oliiviöljyllä aina reunaan saakka. Leikkaa terävällä veitsellä noin 10 x 10 cm neliöitä.  Levitä seuraavaksi täytettä keskelle jokaista neliötä, muista jättää reunoille saumavaraa. Laita siis pinaattitäytettä ja juustotäytettä. Tai vaihtoehtoisesti vain toista ja toisiin toista. Taita neliön yhdestä kulmasta toiseen kulmaan niin että tulee kolmio. Sulje painaen ja liimaa tarvittaessa oliiviöljyllä reunat oliiviöljyllä. Tee niin monta kuin täytteet tai taikinalevyt loppuvat.

Paista 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea eli noin 15 minuuttia. Nostele tarjoilulautaselle ja valuta päälle hunajaa ja hieman kanelia. Siis kerrassaan ihania! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti