maanantai 12. lokakuuta 2015

Tuunattua mustikkajäätelöä ja vadelmakastiketta, heleppo!

Kokkaa ja kuvaa kurssin satoa... Helppo jälkiruoka eli tuunataan valmista jäätelöä ja näin syntyy vaikka oma "Ben&Jerry -mäinen" jäätelöherkku. Jäätelöähän voi tuunata oikeastaan ihan millä haluu esim. marjoilla, suklailla, kekseillä, kastikkeilla, yrteillä, hedelmillä, nameilla, alkomahoolilla, kahvilla tai ylipäätänsä juomilla.... Eli vain mielikuvitus on tässä rajana. Yllätä siis vieraasi tuunatulla jädellä, melkein ihan itse tein ;)


Tuunattua mustikkajäätelöä

1 litra vaniljajäätelöä
3 dl mustikoita
6 kpl kaurakeksejä murustettuna


Vadelmakastike

3 dl vadelmia
½ dl sitruslikööriä
½ dl tomusokeria

koristeluun:

metsä- tai pensasmustikoita ja vadelmia


Anna jäätelön pehmetä huoneenlämmössä ja sekoita joukkoon mustikat sekä keksimurut. Jäähdytä uudestaan pakastimessa. 

Valmista kastike eli sekoita aineet, soseuta ne sauvasekoittimella ja siivilöi, jotta saat vadelmien kivet poistettua. Huom! Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, kiehauta marjat ennen käyttöä. 

Annostele kulhoihin tai tötteröihin ja tarjoile vadelmakastikkeen kera.




PS. Ruokapankki on mukana Indiedays Blog Awards Foodlover kategoriassa eli jos susta tuntuu että oot saanut uusia ruokainspiraatioita mun blogista niin käyppä antamassa mulle äänesi, kiitos. Äänestää voit täältä --> ÄÄNESTÄ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti