perjantai 13. marraskuuta 2015

Gluteenittomat tortillat

Sain veljeltä lainaks tortillaprässin ja voi että nyt joutuu hommaa itellekin semmoisen. Mainio aparaatti. No mä en tajunut pistää esim. muovikelmua tai leivinpaperia pohjalle niin sen takia letut oli vähän hankala poistaa raudoilta. No ens kerralla tietää sitten paremmin. Maku on ihan loistava, tuli meksiko mieleen jossa olimme talvella. Kaupan vehnälättyset voi nyt kyllä unohtaa. Ite tehdyt maistuu hyvälle ja ne on helppo tehdä. Hiukan toi taikina ns. mureili eli siks kastoin kädet vedellä ja pyöritin palleroita sen avulla. En sit tiiä olisko psylliumista jotain apua mutta hyviä oli kyllä näinkin. Ohje on gluteeniton ja maidoton.

Lisäksi tein salsaa, guacamolea sekä mausteista lihakastiketta plus kaurafraisea. 



Tortillaletut

4 dl maissijauhoja
suolaa
½-1 dl oliiviöljyä
2-3 dl vettä

Sekoita keskenään kaikki ainekset kimmoisaksi taikinaksi. Ota pienen tomaatin kokoinen taikinapallero ja pyöritä siitä jauhoja tai vettä apuna käyttäen pallero. Kauli maissijauhojen avulla ohuita lettusia yksi kerrallaan jos tuntuu että tarttuu kiinnin niin laita taikina leivinpapereiden väliin kauli päältä. Tai purista tortillaprässillä ohut lettunen.  Paista letut kuumalla ja kuivalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Niin että pintaan tulee vähän ruskeita pilkkuja. Älä paista liikaa muuten niistä tulee koppuroita. Kumoa kuuma tortilla lautaselle ja sivele vettä letun molemmin puolin. Tee kaikki tortillat näin ja pinoa ne päällekkäin, jotta ne pysyvät pehmeinä. 



4 kommenttia:

  1. Maissitortillat on kyllä hyviä! Onneksi niitä saa jo ainakin täällä joistain ruokakaupoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne vaan. En oo ikinä maistanut kaupan valmiita maissitortilloja. Tosin noi ite tehdyt on niin helppo tehdä :D

      Poista
  2. Huippua... pitäs ottaa pikkuinen loma ja alkaa kokeilla näitä sun herkkuja ihan työkseen;)) Pakko sanoa tässä kohtaa kun liippaa kuitenkin läheltä.... SE SUN MANSIKKA KORIANTERI SALSA ON EDELLEEN MUN MAKUNYSTYRÖIDEN YKKÖSIÄ EVER... SIINÄ YKSI PAINAVA SYY HAIKAILLA MANSIKKA-AJAN PERÄÄN.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bedmil sinäpä sen sanoit mansikkasalsa.... Sydän ihan pakahtuu kun vaan aatteleekin sitä, nams ;) Kesä ja mansikat!!!!

      Poista