keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Nektariini-bresaolasalaatti

Tämä salaatti ei jätä ketään kylmäksi, on niin raikas kokonaisuus, että pistää väkisinkin suun hymyyn kesken tän kevätkylmyyden. Sopii muuten nyt vaikka vapuun tai sitten kesän juhliin salaattipöytään tarjottavaksi. Kokkaa ja kuvaa -kurssin satoa.


Nektariini-bresaolasalaatti 4:lle

4 kpl nektariineja lohkona
8 dl vihersalaattisekoitusta
150 g bresaolaa tai parmankinkkua
200 g taleggiota tai mozzarellaa
3 rkl paahdettuja ja rouhittuja pähkinää tai pinjansiemeniä

Sinappikastike

1 tl makeahkoa sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
½ tl valkopippuria


Tee ensin kastike. Sekoita sinappi, hunaja ja etika tasaiseksi massaksi. Lisää öljy ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla sekä pippurilla. 

Paista nektariinilohkoja grillissä tai parillapannulla, niin että pintaan tulee kauniit raidat.

Huuhtele ja kuivaa salaatti. Sekoita joukkoon puolet salaattikastikkeesta. Laita tarjoiluvadille. Nosta päälle nektariinit, kinkkuviipaleet ja paloiteltu juusto. Viimeistele pähkinöillä tai siemenillä sekä lopulla kastikkeella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti