keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Sitruuna-tuorejuustovaahto ja karamellisoidut hedelmät

Tämä herkku tarjoiltiin kokkaa ja kuvaa -kurssilla. Jälleen helppo jälkiruoka ja voit tehdä kummankin erikseen valmiiksi ja juuri ennen tarjoilua yhdistät sitruuna-tuorejuustovaahdon sekä karamellisoidut hedelmät yhteen. Voit tarjoilla tämän erikseen pienissä kulhoissa tai esim. isommassa lasisessa tarjoiluastiassa.


Sitruuna-tuorejuustovaahto ja karamellisoidut hedelmät

Sitruuna-tuorejuustovaahto:

200 g tuorejuustoa, maustamaton
½ dl sokeria
1 kpl sitruunan mehua
1 kpl sitruunan kuorta raastettuna
2 dl kevyesti vaahdotettua kermaa

Karamellisoidut hedelmät:

4 kpl keltaista luumua tai aprikoosia
3 rkl voita
4 rkl sokeria
2 tl raastettua appelsiinin kuorta raastettuna
4 rkl vettä


Aloita vaahdon teosta eli sekoita sokeri sekä sitruunan mehua, kuoriraastetta tuorejuuston sekaan. Yhdistä kevyesti vaahdotetun kermavaahdon sekaan. 

Puolita hedelmät ja poista kivet. Viipaloi hedelmäliha. Mittaa voi pannulle ja anna sulaa. Lisää sokeri, hedelmäviipaleet ja applesiininkuori. Paista noin minuutti. Lisää vesi ja kiehauta seos. 

Annostele tarjoiluastioihin haluamallasi tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti