tiistai 12. huhtikuuta 2016

Raikas katkarapu-hedelmäsalaatti



Kokkaa ja kuvaa kurssin satoa on tämäkin herkku eli raikas katkarapu-hedelmäsalaatti. Kerrassa kiva vaihtoehto vaikka kevään juhliin. Salaatin voi annostella kulhoihin tai laakeaan tarjoiluastiaan.


Katkarapu-hedelmäsalaatti

8 dl erilaisia salaatteja 
2 kpl avokadoa
2 kpl verigreippiä
1 kpl granaattiomenaa
200 g isoja katkarapuja

Kastike:

½ kpl sitruunanmehua
3 rkl makeaa chilikastiketta
½ kpl chiliä hienonnettuna, halutessaan voi jättää siemenet pois
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä

Valmista ensin kastike eli sekoita ainekset keskenään ja anna maustua hetki. Käytä tuoretta chiliä chilikastikkeen lisäksi, jos haluat annokseen kunnolla tulisuutta. 

Pese salaatit ja revi ne sopivan kokoisiksi. Leikkaa greipistä kalvottomia lohkoja. Leikkaa avokadot lohkoiksi ja purista greippi- tai sitruunamehua päälle, etteivät ne tummu ruman näköisiksi. Leikkaa granaattiomena veljään lohkoon ja irrota siemenet kalvoista. 

Kokoa annos eli salaatit pohjalle ja aseta päälle avokado- ja greippilohkot. Laita päällimmäiseksi katkaravut ja valuta niiden päälle vähän kastiketta. Koriste granaattiomenan siemenillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti