perjantai 29. huhtikuuta 2016

Lohipizzat tillipestolla

No mutta hei, näähän sopii brunssille, vai mitä?! Kiva syötävä ja kuitenkin ihan täyttävä. Nämäkin on kuvattu kokkaa ja kuvaa kurssilla Hyvinkään kansalaisopistolla. Toi tillipesto on kiva säväys ja antaa lohelle vähän lisäpotkua. 


Lohipizzat tillipestolla 8 kpl pientä pizzaa

Taikina:

25 g hiivaa
3 dl vettä
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
3 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina saa olla löysähkö. Anna taikinan nousta lämpimässä liinan alla, kunnes määrä on kaksinkertaistunut. 

Jaa taikina kahdeksaan palaan. Tapulle jauhoisin käsin taikinasta pitkulaisia, voileivän kokoisia pizzapohjia. Laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. 


Tillipesto


1 ruukku tilliä
½ dl silputtua pinaattia
reilu ½ dl paahdettuja siemeniä
½ dl oliiviöljyä
sormisuolaa


Laita kaikki pestoaineet tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa öljyä jos haluut notkeempaa pestoa. 


Täytteet:

mozzarellajuustoraastetta
porkkanalastuja
kylmäsavulohta
krassia
auringonkukanversoja
retiisilastuja
tillinoksia


Voitele pizzat pestolla, ripottele jokaisen päälle mozzarellajuustoraastetta. Paista pizzat kypsäksi 200 asteessa, kunnes juusto saa hieman väriä ja pohja on kypsä. Arviolta noin 12-15 minuuttia. 

Laita jokaisen pizzan päälle kolme suikaletta lohta ja korsitele kaikilla muillä täyteaineilla. Sit kimppuun kuin sika limppuun :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti